Op het moment is er niet veel te horen over een Bitcoin-Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten. Wellicht omdat de overheid dicht zit. Toch is een Bitcoin-ETF nog altijd een van de meest gewilde dingen voor iedere cryptobelegger.

De Winkelvoss tweeling – investeerders in Bitcoin van het eerste uur en oprichters van het handelsplatform Gemini – stelden onlangs dat ze hard werken om goedkeuring te krijgen voor een Bitcoin-ETF.

Door een ETF zal het namelijk voor zowel particuliere, als professionele investeerders veel makkelijker worden om in bitcoins te investeren. Daarom wordt er door een Bitcoin-ETF meer vraag naar bitcoins verwacht. Alleen daarvoor moet eerst de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC goedkeuring voor geven.

De broers antwoordden namelijk op een vraag in een ‘Ask Me Anything’ sessie op Reddit:

We zijn meer vastberaden dan ooit om een ETF werkelijkheid te maken

Vier belangrijke punten voor de goedkeuring voor een Bitcoin-ETF

Wil de SEC een Bitcoin-ETF goedkeuren dan moeten er wel nog dingen verbeteren in de cryptomarkt, zo weten ook de gebroeders Winkelvoss.

Daarom somden de broers vier belangrijke punten op waar ze momenteel mee bezig zijn om goedkeuring te krijgen voor een Bitcoin-ETF:

Ten eerste, moet de ‘Marketplace Conduct Rules’ verbeteren. Dit zijn enkele algemene regels op een handelsplatform, waardoor marktmanipulatie niet mogelijk is.

Ten tweede moet er meer toezicht zijn op handelsplatformen. De Winkelevoss’ stelden dat zij op hun eigen handelsplatform – Gemini – een technologie van Nasdaq hebben geïmplementeerd, die beter toezicht mogelijk maakt.

Ten derde hebben de Winkelvoss’ een team specialisten aangesteld die handmatig het toezicht op manipulatieve en verdachte zaken versterken.

Ten vierde helpen de Winkelvoss’ mee aan de ‘Virtual Commodities Association’. Dit is een initiatief van meerdere cryptohandlesplatforms om het gehele toezicht in de industrie en daarmee de regulering te verbeteren.

Bron: Reddit

Foto: iStock

Reacties