Silvergate Capital moest normaal op donderdag haar jaarverslag indienen. Het bedrijf stelde deze gebeurtenis echter onverwacht uit. Dit voedt de speculatie dat het bedrijf in moeilijkheden zit en mogelijk het nieuwste slachtoffer in de cryptosector is. Het aandeel daalde hierdoor met 58%.

Silvergate zei woensdag in een verklaring dat het extra tijd nodig heeft om zijn accountantskantoor bepaalde controleprocedures te laten afronden. Het bedrijf noemde in het bijzonder de verkoop van enkele effecten en de gevolgen die deze hebben op haar vermogen.

Volgens Steven Alexopoulos, analist van JPMorgan, kan dit erop wijzen dat Silvergate minder goed gekapitaliseerd is dan het aanvankelijk dacht. De analist verlaagde daarom de rating van de aandelen van het bedrijf.

Moeilijkheden

Silvergate staat sinds eind vorig jaar voor verschillende uitdagingen, na de ineenstorting van cryptobeurs FTX. In januari daalde het in één dag met 40% nadat het in het vierde kwartaal massale opnames rapporteerde, in het licht van de ineenstorting van FTX. Vervolgens opende het ministerie van Justitie in februari een onderzoek naar de transacties van de bank met FTX en haar zusterbedrijf Alameda Research.

De situatie bij Silvergate woog ook op Signature Bank, een belangrijke geldschieter voor crypto-startups. Het aandeel bereikte haar laagste punt in 52 weken.

Ook Coinbase leed onder de problemen. Het aandeel verloor zo’n 6%. Coinbase benadrukte dat het een minimale blootstelling heeft aan Silvergate en dat het ondertussen gestopt is met het accepteren of uitsturen van betalingen naar of van Silvergate. Hedgefonds Galaxy Digital, stablecoin-uitgevers Circle en Paxos en anderen hebben dezelfde maatregel genomen.

Bron: CNBC
Foto: iStock