De cryptomunt XRP laat indrukwekkende cijfers zien. Sinds 26 oktober vinden er dagelijks meer dan anderhalf miljoen transacties plaats op de blockchain van de derde grootste cryptomunt ter wereld. Dat blijkt uit data van Coinmetrics.io.

Het aantal transacties liep sinds 20 oktober hard op. En vooralsnog lijkt het hoge aantal transacties niet van tijdelijke aard, want een niveau van 1,5 miljoen per dag blijft gehandhaafd. Het aantal transacties is voor een cryptomunt een belangrijke maatstaf, aangezien een cryptomunt als XRP uiteindelijk een betalingsnetwerk is.

Coinmetrics is een platform die de data van blockchains bijhoudt. Zo ook de data van XRP, dat het onder andere op twitter deelde.

De oorzaak

Nu is het natuurlijk de vraag waarom het aantal XRP transacties zo hard is gestegen. De reden is (nog) niet duidelijk. Maar er wordt wel volop gespeculeerd in cryptoland over wat de katalysator is geweest.

Ripple is het bedrijf achter XRP en heeft een enorme controle over de munt. Het fintechbedrijf is dan ook zeer belangrijk voor de ontwikkeling van de digitale munt. Om XRP verder de ontwikkelen investeerde Ripple eerder dit jaar 50 miljoen dollar in het betalingsbedrijf MoneyGram.

Het hoge aantal transacties zou dus een gevolg kunnen zijn van dit partnerschap. MoneyGram zou nu de mogelijkheden van XRP aan het testen zijn. Aldus een gerucht dat in de cryptomarkt rond gaat.

Een andere reden voor het hoge aantal transacties zou de aankomende Swell conferentie kunnen. Het is de belangrijkste jaarlijkse conferentie voor Ripple en XRP. Maar ook dit is slechts een gerucht.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties