Youtube en crypto zijn geen goed huwelijk. Het videoplatform heeft onlangs weer twee video’s verwijderd van verschillende grote crypto gerelateerde accounts. Het gaat om een video van Ivan on Tech, die ingaat op het fundament van crypto, en om een video van The Moon, een technisch analist.

Met deze laatste sneer houdt Google de vijandelijke trend richting crypto in stand. Onlangs werden nog twee vooraanstaande crypto nieuwsapps uit de Play Store verwijderd. Daarnaast verwijderde Youtube al eerder crypto gerelateerde video’s.

Ivan on Tech tweette er op maandag het volgende over:

Eenzelfde situatie in 2019

Naast Ivan en The Moon hebben ook andere accounts bans van Youtube ervaren. Met name eind 2019 werden veel accounts geraakt, waaronder die van Chris Dunn, Crypto Beadles en Altcoin Daily. Volgens Dunn had Youtube een reden. Het zou gaan over “schadelijke en gevaarlijke content” en de “verkoop van ongereguleerde goederen”.

Na enkele bezwaren op twitter van de cryptokant eind 2019 reageerde Youtube. Bovendien keurde Youtube enkele afgekeurde video’s weer goed.

Ook andere bedrijven ‘haten’ crypto

Het is overigens niet alleen Google en Youtube die crypto dwarszitten. Recent blokkeerde de Franse bank BNP Paribas transacties naar Coinbase, een van de grootste en best gereguleerde handelsplatformen ter wereld.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties