De cryptomarkt heeft wederom veel ingeleverd. Volgens data van Coinmarketcap daalde de waarde van de totale markt met 18 miljard dollar in nog geen 12 uur tijd. Daarmee zet de markt de dalende trend voort van een aantal dagen geleden.

2020 was tot een week geleden nog een uitstekend jaar voor crypto. Maar met de paniek in de wereld door het coronavirus en de hard gedaalde olieprijs doen beleggers digitale munten van de hand.

De Bitcoin noteert momenteel op een niveau van 7.400 dollar, wat niet meer gezien is sinds 3 januari. Ethereum, de tweede grootste cryptomunt, levert nog meer in. De munt staat ruim 14 procent lager en noteert op een niveau van 170 dollar.

Bitcoin geen veilige haven?

Verschillende marktkenners hebben de thesis dat de Bitcoin fungeert als veilige haven voor kapitaal. Net als goud dat doet. Momenteel lijkt deze thesis niet op te gaan. Zo gaat het ‘digitale goud’ hand in hand met de traditionele markten naar beneden.

Volgens Filbfilb, analist bij Cointelegraph, is het te begrijpen dat de digitale munt, en daarmee de cryptomarkt, daalt. Crypto is namelijk nog relatief nieuw. De analist zei:

We staan nog steeds in de kinderschoenen voordat de Bitcoin een activa wordt die de wereld zal veranderen; eigenlijk is dit een gebeurtenis die zal helpen op de lange termijn.

Omdat de Bitcoin nog zo nieuw is, en dus nog in de kinderschoenen staat, kunnen veel beleggers het als risicovol zien. En in tijden van paniek op de markten doen veel beleggers juist eerst de risicovolste activa van de hand, omdat ze zo veel mogelijk risico willen afbouwen.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties