De grootse altcoin Ethereum zal een sterke rally tegemoet gaan op korte termijn. De cryptovaluta zal namelijk een ommekeer in de trend zien en stijgen naar 1.900 dollar voor het einde van het jaar. Tenminste, volgens Tom Lee, hoofd onderzoek van Fundstrat. Zo rapporteert Bloomberg op 27 september.

Tom Lee stuurde een brief naar de klanten van Fundstrat Golbal Advisors. Hij merkte daarin het overdreven negatieve sentiment op rond Ethereum. Dit negatieve sentiment is volgens Lee de basis voor de sterke trend ommekeer van Ethereum.

Lee onderbouwt zijn statement met historische prijsdata van Ethereum ten opzichte van andere cryptovaluta’s. Uit de data blijkt namelijk dat de Ethereum prijs een trend ommekeer tegemoet ziet, wanneer de prijs twee standaarddeviaties slechter presteert dan de concurrerende cryptovaluta’s.

En nu? Je raadt het. De prijs van Ethereum blijft met twee standaarddeviaties achter op de concurrentie. Dus een trend ommekeer!

Onlangs haalde Ripple (XRP) Ethereum nog in als grootste altcoin.

726 procent rendement

Een prijs van 1.900 dollar zal een rendement betekenen van 726 procent bij een huidige prijs van 230 dollar. 1.900 dollar betekent ook een All-Time-High voor Ethereum. 40% hoger dan de vorige All-Time-High van 1.349 dollar.

Tot op het heden staat de prijs van een ether 82% lager dan de vorige All-Time-High!

Crypto Bull

Tom Lee geldt als een van de grootste crypto bulls. In juli voorspelde hij nogmaals een prijsdoel voor de Bitcoin van 22.000 tot 25.000 dollar voor het einde van 2018. Deze voorspelling onderbouwde hij later met het feit dat er een correlatie bestaat tussen de Bitcoin prijs en emerging markets.

Het is daarom zeker niet de eerste keer dat Lee zo’n optimistische voorspelling doet.

Bron: Cointelegraph

Foto: Flickr/BTC Keychain