Een nieuw cryptohandelsplatform, ErisX is er in geslaagd om 27,5 miljoen dollar op te halen in een financieringsronde. Financiering van dit kaliber komt vaker voor in de cryptowereld. Alleen  de investeerders van ErisX zijn benoemingswaardig. Zo investeerde onder andere Fidelity en Nasdaq Ventures in het nieuwe handelsplatform.

Fidelity is bijvoorbeeld een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld met zo’n 7,2 biljoen dollar onder beheer.

Naast deze twee grote namen uit de traditionele financiële wereld investeerden ook bekende namen uit de cryptowereld. Bijvoorbeeld miningbedrijf Bitmain, softwareontwikkelingsbedrijf ConsenSys en een aantal investeringsfondsen, waaronder Pantera Capital.

Fidelity en Nasdaq gaven beiden geen details of commentaar over hun belang in ErisX. Een reactie kwam wel van ConsenSys CEO, Joseph Lubin – tevens mede-oprichter van Ethereum. Hij stelde over ErisX:

“Het is een belangrijke stap in de verdere toenadering van digitale en traditionele activaklassen binnen globale professionele financiële dienstverleners.”

Spot en futures plus volledige regulering

ErisX zal de handel in bitcoins, litecoins en ethers aanbieden. Deze zullen verhandelbaar zijn in de spotmarkt en in de futuresmarkt. De spotmarkt betekent dat een cryptomunt tegen de huidige prijs wordt gekocht of verkocht. Bij futures maak je een afspraak om een activa op een moment in de toekomst te kopen of verkopen.

Naast deze combinatie, zal ErisX zich op een ander belangrijk punt onderscheiden. Het nieuwe handelsplatform wilt namelijk volledig in lijn zijn met de regelgeving.

Voor deze regelgeving is eerst goedkeuring nodig van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Deze autoriteit gaat alleen over de futuresmarkt. Daarom zal ErisX nog een andere autoriet moeten zoeken die volledige goedkeuring geeft voor de spotmarkten.

ErisX verwacht dat de handel in futures in het eerste kwartaal van 2019 van start gaat en de handel in spotprijzen in het tweede kwartaal.

Waar gebruikt ErisX het geld voor?

Thomas Chippas, de CEO van ErisX stelde dat het opgehaalde geld vooral zal worden ingezet op drie punten.

Ten eerste om personeel aan te trekken. Ten tweede om de eigen infrastructuur uit te bouwen. En om ervoor te zorgen dat de juiste stappen worden genomen om een gereguleerde markt voor cryptoactiva te ontwikkelen.

Bron: FinanceMagnates

Foto: iStock

Reacties