Noord-Korea is zeer actief in het onteigenen van cryptovaluta door middel van het financieren van hackers. Een hackergroep genaamd ‘Lazarus’, die ook door het communistische land wordt gefinancierd is zo verantwoordelijk voor zo’n 65 procent van alle gestolen cryptovaluta sinds begin 2017.

Deze feiten worden gemeld op 16 oktober door cybercrime bedrijf Group-IB in een jaarlijks rapport. Het bedrijf deed onderzoek naar hackers. De bevindingen zijn hier samengevat, daarnaast is er ook nog een volledig rapport.

De Lazarus-groep

Het rapport belicht de situatie rondom cryptohacks in 2017 en 2018. Hier identificeert het de hackersgroep Lazarus die wordt gesponsord door Noord-Korea. Deze groep is verantwoordelijk voor 571 miljoen dollar aan gestolen crypto’s van handelsplatformen van de totaal 882 miljoen dollar. Dit is bijna 65 procent van alle gestolen cryptovaluta.

Van de 14 hacks van handelsplatformen zijn er vijf gepleegd door de hackersgroep Lazarus. Onder de hacks gepleegd door Lazarus, zit ook het record van 532 miljoen dollar. Deze recordhack werd gepleegd op het Japanse handelsplatform Coincheck en er werden voornamelijk NEM-tokens gestolen.

De methodes van de hackers

Het rapport van Group-IB stelt dat hackers voornamelijk traditionele methodes gebruiken, waaronder phising, social hacking en malware.

Zo stelt het rapport: “Nadat het lokale netwerk met succes is aangetast [door gedownloade malware], bladeren de hackers door het lokale netwerk om werkstations en servers te vinden die werken met private cryptovalutaportemonnees.”

Meer cryptohacks in de toekomst

Het rapport voorspelt naast deze bevindingen dat het aantal hacks op cryptohandelsplatformen zal toenemen in de toekomst. Cryptohandelsplatformen zijn namelijk een alternatief voor traditionele doelwitten, zoals banken.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock