Cryptohandelsplatformen zijn over het algemeen niet betrouwbaar. Dat blijkt uit een onderzoek van The Tie, een platform die handel analyseert. 87 procent van het handelsvolume is namelijk nep volgens het onderzoek.

The Tie onderzocht 100 handelsplatformen. De onderzoekers vonden dat 75 procent van de handelsplatformen meer handelsvolume opgeven dan dat er werkelijk plaatsvindt. Gezamenlijk geven handelsplatformen 87 procent meer handelsvolume op. Tenminste volgens het onderzoek.

Niet alle platformen geven dus te veel volume op. Zo zijn er ook enkele minder bekende handelsplatformen die goed uit de test komen. Bijvoorbeeld Coindeal en Mercatox.

Grote handelsplatformen zijn de benchmark

The Tie baseerde het onderzoek op de gemiddelde handel op grote, vertrouwde handelsplatformen. Handelsplatformen zoals Binance, Kraken en Coinbase. The Tie vergeleek de gemiddelde handel per gebruiker op deze platformen met de handel op kleinere platformen.

Het onderzoeksbureau zei zelf over de methode van het onderzoek:

Als ieder handelsplatform het gemiddelde volume per gebruiker zou hebben als CoinbasePro, Gemini, Poloniex, Binance en Kraken. Dan zouden we verwachten dat het echte handelsvolume van de 100 grootste platformen gelijk zou zijn aan 2,1 miljard dollar per dag. Momenteel is dat nummer gerapporteerd als 15,9 miljard dollar.

Het is niet de eerste keer dat een onderzoek met deze conclusie komt. Vorig jaar maart was er namelijk een onderzoek die stelde dat het meeste handelsvolume van cryptomunten nep is.

Handelsplatformen lokken nieuwe gebruikers

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, reageerde op het onderzoek. Ten eerste was hij blij met het inzicht van The Tie. Ook stelde hij dat het logisch is dat kleinere handelsplatformen een hoger volume op geven.

Wanneer handelsplatformen dat doen, stijgen ze namelijk in de raking op Coinmarketcap. Hiermee lokken handelsplatformen als het ware nieuwe gebruikers stelt Zhao.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock