Coinbase een van de bekendste handelsplatformen ter wereld is gewaardeerd met een waarde van 8 miljard dollar. Dit bewijst dat de crypto-industrie niet als tulpen is. Dit stelt Michael Novogratz op The Economist’s Finance Disrupted conferentie in Manhatten op 2 oktober.

Michael Novograts is voormalig marco handelaar bij Goldman Sachs en is nu crypto hedge fund manager van zijn eigen Galaxy Capital.

Coinbase is de start-up die aan de kern van de crypto gekte staat en wordt volgens the Record op 8 miljard dollar gewaardeerd. Coinbase werkt namelijk met Tiger Global en andere bestaande aandeelhouders aan een investeringsdeal ter waarde van 500 miljoen dollar. Door deze deal zou de start-up 8 miljard waard worden.

Vergelijking met de tulpen bubbel

De crypto-industrie wordt vaak vergeleken met de tulpen gekte in Nederland in de 17e eeuw. Deze gekte is de eerste en een van de grootste financiële bubbels uit de geschiedenis van de mensheid.

Zo stelde miljarden hedge fund manager Ken Griffin dat veel van de elementen die we nu zien in de crypto-industrie vergelijkbaar zijn met de elementen die we zagen tijdens de tulpen gekte in Nederland.

Een andere naam, zoals Dennis Gartman heeft dezelfde vergelijking gemaakt. Beurslegende Warren Buffet maakte zelfs de vergelijking dat Bitcoin als ratten gif is.

Institutionele toetreding

Wall Street valt dus niet massaal voor de cryptovaluta’s, maar Novogratz is een van de personen die wel in crypto geloofd.

Novogratz voorspelt dan ook dat volgend jaar gevestigde instituties in de Bitcoin zullen investeren. Hij zei: “Je gaat toetreding zien van pensioenen en schenkingen, of anders zal ik letterlijk terug komen volgend jaar, en geen schoenen dragen.”

Bron: CNBC

Foto: iStock