(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteren ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,3 procent in de plus. Maandag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,5 procent in het groen op 459,75 punten. 

Momenteel is het sentiment volgens beleggingsspecialist Youri Sleutel van onlinebroker Lynx positief, waarbij de focus ligt op de publicatie van bedrijfsresultaten, zoals die van Amerikaanse giganten als Apple en Alphabet maar ook AEX-fondsen als Randstad, dat vanochtend de boeken opende, en KPN dat dit later deze week doet.

Beleggers krijgen dinsdag op macro-economisch vlak onder meer de Duitse Ifo-index te verwerken, die inzicht geeft in het ondernemersvertrouwen over de maand oktober. Later op de dag volgen uit de Verenigde Staten nog de S&P Case-Shiller huizenprijzenindex en het consumentenvertrouwen gemeten door The Conference Board. 

Wall Street sloot maandag in het groen. Een flinke stroom nieuws over fusies en overnames stuurde de markten, evenals een handvol bedrijfscijfers.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend verdeeld. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,7 procent op 17.361,00 punten en de Chinese Shanghai Composite verloor 0,1 procent op 3.124,63 punten. 

Olie noteerde dinsdag nauwelijks veranderd. Een december-future West Texas Intermediate noteerde nagenoeg vlak op 50,54 dollar, terwijl een december-future Brent 0,1 procent lager bewoog op 51,41 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0886. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag bewoog het muntpaar nog op 1,0875 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,0885 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Randstad zag in het derde kwartaal een “veerkrachtige” groeitrend in alle regio’s, die zich in oktober lijkt door te zetten. De omzet van de uitzender kwam uit op circa 5,3 miljard euro en steeg op autonome basis met 4,2 procent. 

Wessanen boekte in het derde kwartaal een hogere omzet en herhaalde de outlook voor heel het jaar. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis van 125,9 miljoen naar 137,5 miljoen euro. Verder verwacht Wessanen onverminderd voor het hele jaar een autonome omzetgroei in de bandbreedte van 5 tot 7 procent, die waarschijnlijk neigt naar de bovenkant van deze bandbreedte, aldus het concern, dat verder op een hogere EBITE en EBITE-marge dan vorig jaar rekent.

Wereldhave maakte maandag bekend dat Erik Schmit gaat terugtreden als directeur van Wereldhave Nederland, om plaats te maken voor Pieter Polman. Schmit legt zijn taken per 1 november 2016 neer, om vervolgens nog tot 31 december beschikbaar te blijven als adviseur. 

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,5 procent hoger op 2.151,33 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 18.223,03 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,0 procent op 5.309,83 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.