We hebben er al een paar keer op gewezen en onze woorden worden steeds meer kracht bijgezet:inflatie maakt een comeback! Begin deze maand liet ECB-voorzitter Mario Draghi nog weten dat inflatie in de eurozone zal beginnen stijgen. In 2017 verwacht hij al een inflatieniveau van 1,6% en het doel van 2% zal bereikt worden eind 2018 of begin 2019.
Enkele weken later is het al zover…
Voor het eerst sinds 2014 bedraagt het inflatieniveau in de eurozone weer 0,40%. Dit is een verdubbeling ten opzicht van augustus toen inflatie nog uitkwam op 0,20%. Ten opzichte van het deflatieniveau eind 2015 is dit zelfs een serieuze opstoot.
Vooral de kosten voor restaurant- en cafébezoek ging omhoog, terwijl de effecten van een lagere olieprijs zijn uitgewerkt. Op dat laatste hameren we al weken bij Slim Beleggen.
Van de 19 landen in de eurozone waren er nog 5 landen met deflatie, waaronder Nederland (-0,10%). Het hoogste inflatieniveau ligt in België (1,8%), al ligt dat wel voor het eerst in 7 maanden onder 2%.
Maar de trend is duidelijk. Het monetair offensief van de Europese Centrale Bank begint zijn vruchten af te werpen.
De geest is uit de fles. Inflatie zit in de lift.
Zoals je kan zien op de grafiek begint de waanzinnige stijging van de ECB-balans inflatie aan te wakkeren.
Inflatie is niet iets waar je licht over moet gaan.
Wanneer er inflatie is, vreet dat aan de koopkracht. Je kan steeds minder goederen en diensten kopen met jouw geld. Het is dus belangrijk om je geld en vermogen te beschermen tegen deze dalende slagkracht.
Gelukkig kan dat heel eenvoudig: met obligaties die inflatie volgen!
We horen jullie nu al zeggen ‘Obligaties? Die zijn toch overgewaardeerd volgens experten als Ray Dalio, Bill Gross en Jeffrey Gundlach?’.
Dat klopt, maar niet alle obligaties zijn overgewaardeerd.
In tegendeel, door het gebrek aan inflatie zijn inflatiegelinkte obligaties zelfs zwaar ondergewaardeerd, vooral in Europa. Maar daar kan dus snel verandering in komen.
Het Fondsen Rapport heeft het ideale fonds voor jou. Het zal jouw koopkracht beschermen én er is een grote kans op kapitaalwinst op je investering.
Dit fonds pronkt in de selectielijst met conservatieve fondsen. Een uitgebreid verslag erover kan je lezen in het Fondsen Rapport van september.
Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.
Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>