—  Dit artikel is een partnerbijdrage van Pricewise. —

Online shoppen is niet meer uit de huidige maatschappij weg te denken. Hoewel zo’n tien tot vijftien jaar geleden online shoppen nog niet tot nauwelijks bestond, is het nu een zeer belangrijke sector die razendsnel groeit. Vrijwel elk huishouden in Nederland beschikt over internet en een groot gedeelte hiervan shopt regelmatig online. In 2017 winkelde 79% van de Nederlanderstussen de 16 en 75 jaar wel eens online. Nederland staat hiermee in de top 5 van EU-landen met het aandeel van de bevolking dat online winkelt.

Waarom investeren in online shoppen?

Online shoppen is een van de grootste groeiende markten op dit moment. Steeds meer consumenten zien het gemak in online shoppen, omdat zij de ruimte krijgen om 24 uur per dag, zeven dagen per week aankopen te doen. Dit is een belangrijke reden voor het feit dat steeds meer consumenten online shoppen verkiezen boven fysieke winkels.

De afgelopen decennia is er een duidelijke verandering te zien in de verschuiving van fysieke winkels naar online shopping. Steeds meer fysieke ketens zijn uit het straatbeeld aan het verdwijnen en degenen die nog bestaan moeten alle zeilen bijzetten om tegen de online shopping industrie op te boksen. Deze verschuiving is duidelijk terug te zien in de explosieve toename van het percentage online shoppers in de afgelopen decennia.

De voorspelling dat het percentage online shoppers de komende jaren nog verder zal stijgen is een belangrijke boodschap voor investeerders. Samen met eerdere voorspellingen betekent dit veel goeds voor toekomstige investeerders. Verwacht wordt dat deze investering niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn winstgevend zal zijn. Online shoppen zal zich de komende jaren steeds meer gaan uitbreiden en ook een steeds groter deel van het leven van de consument overnemen. Daarnaast is de groei binnen het online shoppen dermate explosief, dat niet verwacht kan worden dat dit de komende jaren sterk zal afnemen.

Interessante online shops om in te beleggen

Om een slimme investering in online shoppen te doen is het met name van belang om de ontwikkelingen binnen grote online bedrijven in de gaten te houden. Een van de belangrijkste spelers in de sector van het online shoppen is Amazon. Deze internetgigant heeft zich in korte tijd ontwikkeld van kleine startup tot de grootste winkel ter wereld. In 2018 was Amazon verantwoordelijk voor 49,1% van alle onlineverkopen in de V.S. De afgelopen decennia zijn de waardes van de aandelen met 2600% gestegen en er wordt verwachtdat dit in de komende twee jaar met nog eens 50% zal stijgen.

Een andere interessante categorie om in de gaten te houden zijn de onlineshops die kleding en/of sportartikelen verkopen. De afgelopen jaren zijn er binnen deze twee categorieën de sterkste stijgingen waargenomen. Tussen 2007 en 2017 verdrievoudigde het percentage Nederlanders dat kleding of sportartikelen via het internet bestelde. Vanuit beleggersoogpunt is het daarom zeker interessant om in een dergelijke onlineshop te investeren

De weg naar succes door te investeren in online shopping

Met dergelijke vooruitzichten is het zeer slim om een investering in de sector van het online shoppen te overwegen. Zowel het internet als online shoppen zullen komende decennia steeds verder uitbreiden en bieden daarmee de mogelijkheid om zeer winstgevende investeringen te doen. Door in te springen op de huidige trend van het online shoppen is de stap naar succesvol worden misschien wel een stap dichterbij. Lees hierook onze andere zes tips om succesvol, en misschien zelfs miljardair, te worden.

Afbeeling: Mediamodifier| Pixabay

Reacties