trump

Volgens Deutsche Bank kunnen we de komende tijd te maken gaan krijgen met een beursdaling van 10% als Trump vannacht de overwinning naar zich toe weet te trekken. Volgens de meeste peilingen is de kans groot dat Clinton vannacht aan het langste eind zal trekken, maar de beleggers moeten ook voorbereid zijn op een tegenvallende uitslag.

De afgelopen tijd is duidelijk geworden dat de beleggers sterk de voorkeur geven aan een overwinning van Clinton. Vorige week moesten de aandelenmarkten nog flink waarde inleveren toen duidelijk werd dat de FBI het mailverkeer van Clinton opnieuw onder de loep zou nemen. Dit weekend kwam het nieuws naar buiten dat er geen reden is om aan de acties van Clinton te twijfelen.

Trump kan zorgen voor een beursdaling

Voor Clinton kwam dit nieuws op precies het goede moment. Als gevolg hiervan stegen de aandelenmarkten gisteren flink in waarde en daarmee werd nogmaals onderstreept dat de beleggers hopen dat Clinton de plek van Obama in het Witte Huis zal overnemen.

DB-trump

De strategen van Deutsche Bank houden ook rekening met het negatieve scenario voor de aandelenmarkten. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is te zien dat de Stoxx 600 de afgelopen jaren haast synchroon heeft gelopen met de Amerikaanse politieke onzekerheid.

Mocht Trump de overwinning naar zich toe gaan trekken, dan kan dat volgens de Duitse bank voor extra onzekerheid gaan zorgen. En als gevolg hiervan kunnen de aandelenmarkten waarde gaan inleveren. Dit zou zelfs kunnen gaan resulteren in een beursdaling van 10%. Mocht Clinton daarentegen als winnaar uit de bus komen, dan rekent Deutsche Bank op een beursstijging van 5%.