Theresa May

Deutsche Bank heeft in een verklaring laten weten hoe ze het beste kunnen handelen op het moment dat Artikel 50 door Theresa May wordt getriggerd. De zakenbank laat weten dat ze rekenen op een nieuwe prijsdaling bij het Britse pond. Een belegging in de FTSE 100 is daarom juist nu heel interessant.

De verwachting is dat May aan het einde van deze maand Artikel 50 zal gaan inroepen. Op het moment dat dit gebeurt, is de kans groot dat het Verenigd Koninkrijk een 2-jarig durende onderhandeling tegemoet kan zien met Brussel.

Deutsche Bank laat weten dat ze rekenen op een verdere prijsdaling van het pond met ongeveer 6%. Als reactie daarom zouden de beleggers ‘short’ moeten gaan op de FTSE 250 en ‘long’ op de FTSE 100.

Zo moet u handelen op Artikel 50

De eerstgenoemde Britse index – FTSE 250 – bestaat met name uit Britse bedrijven die hun winstcijfers rapporteren in ponden. Dus, een koersdaling van de Britse valutamunt is slecht voor deze index.

De FTSE 100 kan daarentegen volgens Deutsche Bank profiteren van een goedkopere pond. De bedrijven die onder deze index genoteerd staan, bestaan voornamelijk uit multinationals die hun winstcijfers rapporteren in dollars. Dus, als het pond ten opzichte van de dollar goedkoper wordt, dan worden deze beursgenoteerde ondernemingen interessanter voor een belegging. Daarnaast is 60% van de omzet binnen de FTSS 100 index afkomstig vanuit buiten de UK.

FTSE 100

Afgelopen week wist de FTSE 100 index opnieuw met een recordkoers te sluiten. Volgens de analisten van Deutsche Bank beschikt deze index nog over een potentieel van ongeveer 8%.