Helikoptergeld gratis geld Volgens de analisten van Deutsche Bank zou helikoptergeld een positieve uitwerking kunnen gaan hebben op de Europese beurskoersen. De afgelopen maanden is er veelvuldig gesproken over het eventueel introduceren van dit beruchte geldsysteem, en sinds de Brexit zijn deze geluiden alleen nog maar verder toegenomen. In een wekelijkse analyse over de Europese aandelenmarkten laat analist Sebastian Raedler, van Deutsche Bank, weten dat de centrale banken door middel van dit helikoptergeld de economie zouden kunnen gaan ondersteunen en daarmee ook uiteindelijk de beurskoersen. Het idee van het helikoptergeld is dat er geld ‘gecreëerd’ wordt door de centrale banken, om die vervolgens uit te delen aan de bevolking die het direct weer in de economie stopt. Op die manier zou volgens Raedler er een bestedingsinflatie kunnen ontstaan als gevolg van de toegenomen vraag naar producten vanuit de consumenten.

Helikoptergeld kan positief nieuws zijn voor de beleggers

helikoptergeld-db Daarnaast laat Deutsche Bank door middel van de bovenstaande grafiek zien dat er een kloof is ontstaan bij de mondiale productie. Het helikoptergeld zou er voor kunnen gaan zorgen dat deze kloof gedicht wordt en daarmee zou uiteindelijk ook de inflatie gaan toenemen. Rechtsonder kunnen we zien dat de Europese index haast synchroon loopt met de verwachtingen met betrekking tot de inflatie. Op het moment dat de inflatie stijgt, zullen de bedrijfsresultaten gaan verbeteren en daarmee ook de beurskoersen. Bedrijven profiteren immers van bestedingsinflatie zolang er geen kosteninflatie optreedt. Vooral tijdens het begin van het stijgende prijspeil zijn de bedrijven de grote winnaars. Aangezien de meeste bedrijven de methode van ‘Shareholder Value’ hanteren, zal de toegenomen winst uiteindelijk toestromen naar de beleggers.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger