bitcoin-front

De afgelopen week was niet alleen historisch voor de aandelenmarkten. Op Wall Street mochten er dan wel nieuwe recordkoersen vallen, ook in een ander segment van de markt was er sprake van de nodige feestvreugde. De prijs van een Bitcoin wist namelijk voor het eerst uit te komen boven die van de goudprijs.

bitcoin-digitale goud

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is deze historische gebeurtenis in beeld gebracht. De goudprijs moest de afgelopen handelsweek de nodige procenten aan waarde inleveren, maar de Bitcoin schoot werkelijk door het dak.

Prijs van Bitcoin voor het eerst hoger dan de goudprijs

Door sommige beleggers wordt de Bitcoin ook wel het ‘digitale goud’ genoemd. Het unieke aan een Bitcoin is dat er een versleutelde techniek achter zit. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de euro en de dollar kun je geen Bitcoins ‘printen’.

Ook op het gebied van veiligheid en geloofwaardigheid heeft de Bitcoin de afgelopen maanden de nodige stappen gezet. Juist in deze tijd – waar de valutaoorlog in alle hevigheid is losgebarsten – wordt de Bitcoin gezien als ‘veilige haven’. En de koersbewegingen bij de Bitcoin van de afgelopen weken onderstrepen deze gedachte.