obama

Obama nam onlangs door middel van een toespraak afscheid van de Amerikaanse burgers. Daarnaast sprak zijn vrouw, Michelle Obama, de Amerikaanse burgers moed in voor de toekomst. De beleggers zullen Obama dankbaar zijn voor de afgelopen jaren. Op dit moment bevinden we ons namelijk in een van de langste Bull Markets ooit.

Daarnaast verdient Obama ook de nodige lof voor zijn aanpak van de Amerikaanse arbeidssector. Obama trad namelijk als premier aan toen de Amerikaanse economie te maken had met de ergste recessie uit de geschiedenis, maar ondanks dit heeft hij het behoorlijk goed gedaan.

Obama wist 11.250.000 nieuwe banen te creëren

arbeidssector-1

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat er in het presidentstijdperk van Obama in totaal 11.250.000 banen zijn toegevoegd aan de niet-agrarische loonlijsten. Daarnaast zijn er in de afgelopen 75 maanden elke maand nieuwe banen toegevoegd, dit wist te resulteren in de langste reeks sinds het jaar 1990.

arbeidssector-2

Op de tweede grafiek, wederom afkomstig van Business Insider, is daarnaast te zien dat Obama het werkloosheidspercentage heeft weten terug te brengen naar een stand van 4,7%.

arbeidssector-3

Op de laatste grafiek (Business Insider) is wellicht een van de weinige kritiekpunten te zien als het gaat om de arbeidssector onder de hoede van Obama. Zo is op deze grafiek te zien dat de lonen nog niet op hetzelfde niveau zijn als voor het uitbreken van de financiële crisis.