Wanneer je aan technologieaandelen denkt, is dividend vaak het laatste waar je rekening mee houdt. Nochtans is dat een verkeerde inschatting. Technologieaandelen zijn de belangrijkste dividendaandelen geweest de laatste jaren. En die trend lijkt nog niet direct te stoppen.

De meeste dividendbeleggers kijken vaak naar dezelfde bedrijven. Deze bevinden zich dan meestal in de nutssector, of de sector van consumentengoederen. Kortom, traditionele sectoren die voor een redelijk dividend zorgen. Technologieaandelen zijn meer iets voor groeibeleggers, althans dat is de algemene perceptie.

Nochtans kunnen technologieaandelen prachtige adelbrieven voorleggen wanneer het op dividend aankomt. Wanneer je als dividendbelegger technologieaandelen links laat liggen, negeer je een van de belangrijkste sectoren op de aandelenmarkt.

Kijken we naar de laatste 10 jaar, dan zien we dat technologieaandelen hun dividend gemiddeld met 1.000% hebben opgetrokken. Dit is veel meer dan het gemiddeld van 57,5 % voor de bedrijven uit de S&P 500.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en beursnieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Er zijn maar weinig plaatsen waar je zo’n inkomstenverhoging kan vinden.

De oorsprong voor deze enorme boost aan dividendgroei bij technologieaandelen vinden we terug bij de dotcom-bubbel van eind vorige eeuw.

In de jaren ’90 was het groei, groei, groei wat de klok sloeg. Dat blies de waarderingen op tot een fenomenaal niveau. Toen de bubbel van de technologieaandelen leeg liep, verdween de overwaardering. Maar de bedrijven bleven bestaan en werden sterker dan ooit.

Door in de kosten te snijden tijdens de crisis en door het verdwijnen van concurrenten, werden deze technologiebedrijven echte cash machines.

En daar plukken de beleggers de laatste jaren de vruchten van.

De laatste jaren bieden deze bedrijven dan ook de ideale combinatie van groei én dividend. Ze verdienen zo veel cash, dat ze kunnen blijven investeren én een dividend uitbetalen.

Technologieaandelen hebben gemiddeld het meeste cash op hun balans staan en het minste schulden. Daardoor kunnen ze hun dividend ook nog eens jaar na jaar verhogen.

2 bekende voorbeelden van dividendaandelen uit de technologiesector zijn Microsoft en Apple.

Microsoft was het eerste Big Tech aandeel dat begon met een dividend te betalen. In 2003 betaalde de technologiereus een dividend van $0,08. Vandaag is dat $0,39 of bijna 5 keer zoveel.

Apple is ondertussen de grootste dividendbetaler ter wereld en het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf.

Zeggen dat technologie en dividend niet samen gaan, klopt dus niet.

De analisten van het Groei Dividend Rapport hebben dan ook een nieuw technologieaandeel aan hun portefeuille toegevoegd.

Dit bedrijf trok de laatste 6 jaar het dividend al op met 400%. En nog steeds staat de payout ratio, het deel van de winst dat wordt uitgekeerd als dividend, onder de 50%. Er is dus nog veel ruimte voor een hoger dividend, zeker omdat de kasstroom in de toekomst nog bijzonder hard kan blijven groeien.

Wie nu dit aandeel koopt, krijgt meteen al een dividendrendement van meer dan 3,5%. Dit is al veel voor groeidividendaandelen.

Met een koers/winstverhouding die lager ligt dan het marktgemiddelde, is dit technologieaandeel bijzonder aantrekkelijk geprijsd.

Groei Dividend 24 maanden = €299 [Best Deal]

Technologieaandelen bieden beleggers de unieke kans op een stijgende beurskoers én een (groeiend) inkomen. Dit is de ideale combinatie die iedere belegger kan gebruiker.