Je kan op verschillende manieren rijk worden: je kan je eigen bedrijf beginnen, je kan heel spaarzaam leven, of … je kan op het juiste moment de juiste aandelen kopen. En dan moet je enkel gebruik maken van een niet-zo-geheim trucje. 

Het trucje waar iedereen gebruik van kan maken om rijk te worden is: tijd en kapitaalwinst. Er is geen beter voorbeeld van dan Warren Buffett. Met tijd en kapitaalwinst toverde hij $10.000 om in zo’n $70 miljard. Het is ook de reden waarom Buffett nu met een kapitaalbuffer zit van maar liefst $100 miljard.

Buffett kan als geen ander ondergewaardeerde activa vinden, maar de echte rijkdom zit hem in de lange termijn investeringen die hij doet. De 2 kernaandelen in zijn portefeuille, Coca-Cola en Wells Fargo, heeft Buffett al in zijn portefeuille sinds 1988 en 1989. Door deze aandelen meer dan 25 jaar bij te houden, profiteert hij van de voordelen van trage maar constante groei.

Lees hier de gratis Vastgoed Gids van Slim Beleggen: In 4 stappen een vastgoedmiljonair

De kracht van samengestelde interest

Zo heeft Buffett bij beide bedrijven bijna 10% van alle aandelen in handen. En daar heeft hij niet veel meer voor moeten doen dan 25 jaar geleden aandelen te kopen. Het dividend (en het dividend op het dividend) deed de rest. Buffett maakt ook gebruik van de kracht van samengestelde interest door de dividenden opnieuw te investeren.

Door met de uitkering van het dividend nieuwe aandelen van het bedrijf te kopen in plaats van het cash geld te innen, creëert hij een effect waarin hij dividend op dividend krijgt of aandelen van aandelen.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Dit kan ook jij toepassen.

Het lijkt een schier onmogelijke opdracht om aandelen 25 jaar lang bij te houden. Maar je ziet wat het resultaat kan zijn. De kunst is natuurlijk om niet in paniek te schieten en te verkopen op het moment dat het eens wat slechter gaat. Wat veel mensen echter vergeten is dat tijd en kapitaal op lange termijn iedereen miljonair kan maken, dus ook jij.

Het trucje is dan ook geen geheim en wordt al door duizenden mensen ieder jaar toegepast. Dus waar wacht jij nog op?

Bron: The Fool