iPhone 7   Jarenlang hield Apple zijn neus op om goedkopere toestellen en apparaten op de markt te brengen. Zodoende konden consumenten ervoor kiezen om een ouder exemplaar aan te schaffen en op deze manier op kosten te kunnen besparen. Lees ook: Verkoop iPhones opnieuw zwaar onder druk Op zich was er niks mis met deze strategie, omdat Apple zo haar klanten behield, evenals het imago van een premium merk. Want Apple is immers geen Windows of Android, dat in de uitverkoopbakken lag. Apple is Apple. Maar nu de multinational op de proppen komt met de goedkopere iPhone SE, keert deze strategie zich tegen Apple. Consumenten die een oudere versie hebben, kiezen nu massaal voor dit model. Dit stelt onderzoeksbureau Consumer Intelligence Research Partners (CIRP). CIRP onderzocht de iPhone verkopen van de verschillende modellen. Volgens de strategie zouden de goedkopere modellen nieuwe gebruikers moeten aantrekken, maar dit blijkt volgens het onderzoeksbureau niet het geval. Het laatste kwartaal zorgden de nieuwe modellen voor 65% van de totale iPhone inkomsten. Een jaar geleden in hetzelfde kwartaal waren de nieuwe modellen nog verantwoordelijk voor 82% het totaal. Feitelijk komt het erop neer dat gebruikers van oudere modellen hun toestel niet upgraden, maar kiezen voor de goedkopere variant van de iPhone SE.

Waarom is dit slecht nieuws?

De bedoeling van het nieuwe, goedkopere model iPhone SE was om klanten van Samsung over te halen.  En om dit model aan te bieden aan gebruikers die oorspronkelijk voor een ouder model zouden kiezen. Wat Apple niet wil is dat consumenten die in het verleden altijd het nieuwste model aanschaften, nu kiezen voor de iPhone SE. In dat opzicht zal de telefoonmaker wel slagen om een deel van de Samsunggebruikers over te halen en ze deel uit te laten maken van het Apple iOS ecosysteem, maar het zal ten koste gaan van de totale omzet. De groep die eigenlijk zou kiezen voor het nieuwste model maar dit niet doet, wordt steeds groter.  

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger