Warren_Buffet Wanneer het Orakel van Omaha spreekt, hangt iedereen aan z’n lippen. Bijvoorbeeld wanneer hij elk jaar al zijn aandeelhouders uitnodigt om de stand van zaken over zijn investeringsfonds Berkshire Hathaway te presenteren. Elke tien jaar verdubbelt of verdrievoudigt hij zijn vermogen en zijn kapitaal is inmiddels geschat op $67 miljard.  Je zou denken dat Warren Buffet 24 uur, 7 dagen per week aan het werk is, maar het is juist de balans tussen werk en privé die hem succesvol hebben gemaakt. Dit doet Warren Buffet buiten het werk om.  

  1. Elke dag 500 bladzijden lezen

Buffet brengt naar eigen circa 80% van zijn beschikbare tijd overdag lezend door. Van kwartaalrapportages, tot onderzoeken, tot kranten. Doordat hij veel leest is hij naar eigen zeggen minder impulsief en beter in staat om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen. Dat klinkt ook logisch: hoe meer je leest, hoe meer kennis, hoe beter je beslissingen.  

  1. Bewegen

Op de vraag wat zijn geheim is om jong te blijven zei Buffet eens: “eet zoals een kind van 6.” Buffet is gek op cola en hamburgers, maar in 2007 kreeg de  miljardair een keuze van zijn dokter voorgelegd om of gezonder te gaan eten of meer te bewegen. Hij koos voor het laatste, met als gevolg dat hij nog steeds vitaal oogt.  

  1. Wees dankbaar en zuinig

Naast zijn werk besteedt Buffet veel aandacht aan liefdadigheid. Hij is hiermee één van de grootste filantropen ter wereld en heeft toegezegd om gedurende zijn leven 99% van zijn vermogen te schenken aan goede doelen. Zuinig leven past ook in dit beeld. Zo woont hij nog steeds in hetzelfde huis dat hij in 1958 kocht voor $31.500 en trakteert hij zijn aandeelhouders graag op een lunch…bij McDonalds!  

  1. Speel een spel dat geduld vergt

Buffet ziet zijn beleggingen als een spel. En dat is niet gek, want hij is dol op spelletjes. Zijn geest houdt hij graag scherp met een spelen van bridge.  

  1. Neem een hobby omdat je het leuk vindt

Voor Wall Street analisten die meer dan 100 uur per week werken, klinkt een hobby als een extra last. Maar Warren Buffet is dol op zijn hobbies. Zo speelt hij graag op zijn ukelele, een gitaar. En componeert hij zijn eigen liedjes.