Time Magazine heeft Donald Trump uitgeroepen tot ‘Man van het Jaar’. Wat Trump dit jaar realiseerde is dan ook fenomenaal en gaat tegen alle kansen in. Trump zelf was verheugd om in de voetsporen te mogen treden van onder andere Mark Zuckerberg, Paus Franciscus en Angela Merkel.

It’s a great honour. It means a lot,” zei Trump in een reactie tot de benoeming van ‘Man van het Jaar’. Volgens Time was de keuze voor de verkozen president nogal voor de hand liggend. Zo zei Nancy Gibbs van Time Magazine:

Wanneer hebben we ooit een persoon gezien die alle verwachtingen heeft overtroffen, die alle regels heeft gebroken, die alle normen van tafel heeft geveegd en die niet 1 maar 2 politieke partijen heeft verslagen terwijl de kans op winst 100 tegen 1 in zijn nadeel was?’

Op de cover van Time Magazine wordt Trump afgebeeld in zijn privévertrek in de Trump Tower en niet in het Witte Huis. Trump wordt uitgeroepen tot president van de ‘Divided States of America’.

Time Cover Trump man van het jaar

De Verscheurde Staten van Amerika

Trump vond de titel van ‘Verscheurde Staten van Amerika’ goed gekozen. Hij voegde er wel aan toe dat niet hij Amerika heeft verscheurd maar dat juist hij er voor zal zorgen dat Amerika terug verenigd zal worden.

Als runner-up, op de 2e plaats dus, staat Hillary Clinton. Volgens Time Magazine is er geen enkele vrouw ooit zo dichtbij geweest om president van de Verenigde Staten te worden. Clinton haalde meer stemmen binnen dan Trump, maar door het Amerikaanse kiessysteem won Trump met een grote meerderheid aan kiesmannen.

Clinton heeft in haar race naar het Witte Huis aangetoond welke obstakels er nog steeds liggen voor vrouwen om de top te bereiken.

Op de 3e plaats staan ‘De Hackers’, die de digitale veiligheid bedreigen en verkiezingen in een bepaalde richting kunnen duwen. Het is een nieuw en verontrustend fenomeen, aldus Time.

Bron: Telegraph