Donald_Trump_rijkste president

Op 20 januari 2017 werd Donald J. Trump ingezworen als 45e president van de Verenigde Staten. Hoewel het onduidelijk is hoe rijk Donald Trump écht is, is hij met voorsprong de rijkste president die de Verenigde Staten ooit heeft gekend.

Als miljardair stoot Trump George Washington, Amerika’s eerste president, van de troon. Vorig jaar in juli publiceerde de vastgoedmagnaat nog een document waaruit blijkt dat Trump’s netto vermogen rond $8,7 miljard ligt. Volgens zakenblad Forbes is Donald J. Trump ‘maar’ $3,7 miljard waard. Maar het blijft gissen hoe rijk Donald Trump echt is.

In ieder geval draagt Trump de status van miljardair waarmee hij minstens dubbel zo rijk is als George Washington. In 2017-dollars zou Washington een vermogen hebben gehad rond $525 miljoen.

Andere superrijke presidenten waren onder andere Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt, en Andrew Jackson, waar het vermogen werd geschat boven $100 miljoen. John F. Kennedy zou ook een miljardair geweest zijn indien hij het fortuin van zijn vader geërfd had voor zijn presidentschap.

Donald Trump werd geen miljardair door een erfenis. Zijn vader was wel al een zeer succesvolle vastgoedmagnaat en hij heeft zijn zoon een zetje gegeven. Trump begon met ‘een kleine lening’ van $1 miljoen waarmee hij een lening van $100 miljoen versierde om te investeren in vastgoedprojecten in Manhattan, waaronder de Trump Tower. Dat was een schot in de roos terwijl andere projecten gemend succes kenden.

Bron: Business Insider