duitsland

Duitsland is het machtigste en welvarendste land binnen de Europese Unie. En naast het feit dat de Duitse economische voorspoed ook veel voordeel oplevert voor andere Europese landen, maken daarentegen steeds meer landen zich zorgen om de plek die Duitsland inneemt binnen de Europese eenheid.

De Duitse economie is een van de weinige Europese economieën dat zich zo goed staande wist te houden tijdens de financiële crisis. De Duitsers staan natuurlijk bekend om hun harde werklust en de succesvolle industrieën. De meest recente data die afkomstig is van Statista maakt duidelijk dat Duitsland op het gebied van export nog steeds een van de grootste grootheden is.

Duitsland is de motor van de Europese economie

 

duitsland-handelOp de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Statista, is te zien dat Duitsland in het jaar 2015 te maken had met het op één na hoogste handelsoverschot. Uiteraard blijft het exportland bij uitstek – China – voor op de Duitsers.

Deze grafiek maakt duidelijk dat Duitsland nog steeds dé motor is binnen de Europese economie. Ook de cijfers over dit jaar zien er goed uit. Dit is mede te danken aan de waardedaling van de euro. De Duitsers kunnen dus met grote tevredenheid terugkijken op de afgelopen tijd.