Trein waterstof

Wanneer het over treinen gaat, hoor je de laatste jaren alleen maar nieuws over de snelste, de langste of de duurste trein. Maar Duitsland pakt het anders aan. Volgend jaar rijdt in Duitsland namelijk de eerste passagierstrein op waterstof. Dit kan een nieuwe revolutie veroorzaken in het transportlandschap.

Het Franse Alstom zal volgend jaar de eerste passagierstrein met waterstof laten rijden in Duitsland. De trein wordt aangedreven door een motor op basis van een waterstoftank en een ‘fuel cell’. De energie die niet onmiddellijk gebruikt kan worden, wordt opgeslagen op een lithium batterij. Dit is een nieuw bewijs van de doorbraak van waterstof.

Het enige bijproduct dat de motor zal produceren is stoom. De aandrijving van de trein is daarom niet alleen veel stiller maar ook veel groener dan bij de traditionele treinen. De uitstoot is zelfs emissie-vrij.

De waterstof die wordt gebruikt is in feite een afvalproduct van de chemische industrie. Tot op heden wordt dit nog gewoon verbrand. Door het te gebruiken als brandstof, creëert het geen extra vervuiling voor het milieu.

Elektrische aandrijving wordt op dit moment gezien als een van de meeste groene manieren om de transportsector te revolutioneren. Maar elektriciteit is maar zo groen als de brandstof die nodig is om elektriciteit op te wekken. Met waterstof is dit niet het geval.

Bron: Citylab

Foto: Alstom