ebay

Binnen het vak van beleggen hoort ook op tijd winst nemen. En de traders onder ons die beleggen in eBay zullen de afgelopen week geschrokken zijn van het heftige koersgeweld rondom het aandeel. De gepubliceerde resultaten over het derde kwartaal van de veilingsite vielen helemaal niet tegen, maar alsnog moest het aandeel op donderdag alleen al meer dan 10% aan waarde inleveren.

ebay-koersval

De resultaten over het derde kwartaal van 2016 waren in lijn met de verwachtingen van de analisten. De uiteindelijke omzet kwam uit op 2,22 miljard dollar, waar 2,19 miljard dollar begroot was. Wat dat betreft is er dus geen onderbouwing te vinden van de flinke koersval.

Beleggers teleurgesteld over de prognose van eBay

Maar, deze koersval is te danken aan iets heel anders. Het management van het bedrijf liet namelijk doorschemeren dat het voor het laatste kwartaal rekent op een omzet van tussen de 2,36 en 2,41 miljard dollar, en de beleggers waren hier niet bepaald gecharmeerd van. We gaan namelijk het feestseizoen in en normaal gesproken zou de omzet dan een stuk hoger moeten liggen dan tijdens andere kwartalen.

eBay leert ons dat beleggen een absolute ‘topsport’ blijft, waarbij beleggers altijd voorbereid moeten zijn op de onmogelijke gebeurtenissen.