Bentley EXP 12 Speed 6e Concept

En toen vielen alle monden open … Meestal worden nieuwe auto’s in de aanloop van een nieuwe autoshow aangekondigd of gelekt. Maar Bentley had zijn nieuw project bijzonder goed geheim gehouden. Het verbaasde dan ook vriend en vijand met een vol elektrische conceptauto. De EXP 12 Speed 6e Concept zou in theorie in 2021 in productie kunnen gaan.

Bentley presenteerde zijn elektrische wagen op de 87e autoshow van Genève. Later zal de auto ook nog de shows in Shanghai en Californië aandoen. Zo wil het management van Bentley aftasten of er een markt is voor een elektrische Bentley.

Wanneer je naar de auto kijkt, kan je jezelf eigenlijk afvragen wie zo’n auto niet zou willen kopen.

Bentley is duidelijk: “Wanneer we een elektrische auto zouden maken, is dit hoe hij eruit zal zien. Een elektrische auto moet er niet altijd uit zien als een ijskast, ze kunnen ook sexy en emotioneel zijn.”

Het lederen interieur in de kleuren van wit en gepatineerd ossenbloed contrasteren perfect. De ventilatie is ook contrasterend manueel te bedienen. Op het stuurwiel zitten 2 knoppen, eentje om een extra boost te geven aan de auto en eentje om de veiligheid te verhogen tijdens slechte weersomstandigheden.

Bentley EXP 12 Speed 6e Concept interieur 2

Vooraan blijft het traditionele aanzicht van Bentley met 2 roosters. Er worden echter led-lichten op aangebracht. Hiermee wordt het cijfer ‘6’ geprojecteerd eens de auto wordt gestart.

Bentley EXP 12 Speed 6e Concept 2

In plaats van achteruitkijkspiegels aan de zijkanten, zijn er 2 kleine camera’s gemonteerd. Beelden daarvan zijn zichtbaar in het midden van de auto waar een golvend OELED-scherm men de navigatie, het entertainment en het klimaat kan bedienen.

Bentley EXP 12 Speed 6e Concept interieur

Bron + Foto’s: Bloomberg + Bentley