Miljardair zijn is niet zo moeilijk 😉 Miljonairs, miljardairs, CEO’s, … ze hebben allemaal hun dagelijkse gewoontes die op een of andere manier bijdragen aan hun succes. Het zijn allemaal eenvoudige dingen die ze dagelijks herhalen. Wat voor hen werkt, zou dus ook voor jou kunnen werken.

Enkele van ’s werelds bekendste miljardairs hebben deze dagelijkse gewoontes:

Richard Branson: staat op om 5 uur om te sporten

Richard Branson werk leven balans

Richard Branson is een fitnessfreak. Hij staat iedere dag om 5 uur op om aan sport te doen. Volgens Branson zorgt ieder uur sport voor 4 uur extra productiviteit. Wetenschap heeft ook al bewezen dat vroege vogels productiever zijn dan nachtuilen.

Warren Buffett: leest hééééél véééééél

Warren Buffett Berkshire Hathaway

Warren Buffett leest 600 tot 1.000 pagina’s per dag. Hij doet dit al sinds het begin van zijn carrière en heeft geen intentie om ermee te stoppen. Volgens Buffett werkt lezen net hetzelfde als samengestelde interest, de kennis voedt zichzelf met meer kennis.

Bill Gates: leest ook véééél 

Courtesy of GatesNotes.com

De rijkste man ter wereld leest gemiddeld zo’n 50 boeken per jaar, of 1 per week. Hij zoekt iedere dag minstens 1 uur om te lezen, ongeacht een drukke agenda of niet.

Mark Zuckerberg: draagt iedere dag dezelfde kleren

Miljardair Mark Zuckerberg

Miljardairs moeten doorgaans iedere dag veel beslissingen nemen. Mark Zuckerberg elimineert er alvast 1: welke kleren hij moet dragen. Als CEO van Facebook draagt hij nog steeds iedere dag dezelfde kleren: een jeans, T-shirt en een hoodie. Zo heeft hij meer tijd en energie om belangrijke beslissingen te nemen.

Elon Musk: heeft een zeer gedetailleerde agenda

Elon Musk beste CEO ter wereld

Elon Musk heeft al een zeer succesvolle carrière achter de rug. Momenteel runt hij nog steeds 2 grote bedrijven. Op maandag en donderdag werkt Elon Musk voor SpaceX, op dinsdag en woensdag voor Tesla. Voor beide bedrijven werkt hij op vrijdag. Maar zijn schema is zo gedetailleerd dat hij tot op 5 minuten precies weet wanneer hij wat moet doen.

Mark Cuban: doet aan cardiotraining

Mark Cuban Dallas Mavericks

Mark Cuban traint basketbal en kickboksen, vooral cardio oefeningen. Cardiotraining verhoogt de concentratie, zorgt voor betere mogelijkheid tot multitasking en laat je minder snel afgeleid geraken.

Bron: MarketWatch