samsung-galaxy note

Samsung stopt definitief met de productie van de Galaxy Note 7 smartphone een dag nadat het bedrijf de globale verkoop al had stilgelegd. De Galaxy Note 7 kwam in opspraak nadat verschillende batterijen in vuur vlogen bij het opladen. Dit kan volgens analisten Samsung meer dan $17 miljard kosten.

Op 2 september liet Samsung weten dat er problemen waren met de batterij van de Samsung Galaxy Note 7 en het bedrijf riep dan ook alle toestellen terug. Wanneer het daarbij gebleven was, was de schade nog beperkt gebleven. Maar ook de nieuwe batterijen waren in hetzelfde bedje ziek.

Samsung werd zo gedwongen de productie van het sterproduct te stoppen. Zo zei de woordvoerder van Samsung: “For the benefit of consumers’ safety, we stopped sales and exchanges of the Galaxy Note 7 and have consequently decided to stop production,”.

Samsung had verwacht zo’n 19 miljoen smartphones Galaxy Note 7 te verkopen. Dit komt neer op een omzet van $17 miljard. Die omzet loopt het bedrijf nu mis en daarbovenop komen ook nog eens de kosten voor de terugroepactie en het imagoverlies.

Beleggers gingen eerder uit van zo’n $5 miljard kosten voor gemiste omzet en de kosten van de terugroepactie. Het kan dus uiteindelijk zo’n 4 keer meer worden.

Samsung heeft een marktkapitalisatie van zo’n $235 miljard en heeft $69 miljard cash op de balans staan. Het kan deze crisis dus absorberen. Maar de Galaxy Note reeks lijkt hiermee wel definitief begraven. Het wordt nu afwachten wat het effect gaat zijn op de andere smartphones van Samsung.

Beurskoers Samsung

Bron: B.I. + B.I.