Net als Donald Trump is Elon Musk ook een fervent Twitteraar. En dan kom je al eens iets te weten. Ondanks dat Musk Trump tijdens de verkiezingen niet bekwaam achtte om een land te leiden, lijken beide miljardairs elkaar toch gevonden te hebben. Musk ziet mogelijk een opportuniteit om Trump te helpen met zijn infrastructuurwerken.

Op Twitter liet Musk weten dat hij het beu was om altijd in de file te staan. Hij zei dat hij een bedrijf gaat oprichten dat tunnels graaft om de files op te lossen. Aangezien er geboord moet worden en dit een saaie business is, zal het ‘The Boring Company’ noemen.

Musk onthulde niet hoe hij dit gaat doen zonder meer verkeersproblemen te creëren, zoals dat gewoonlijk het geval is. En bij de CEO van Tesla weet je nooit of hij het meent of maar een grap de wereld in stuurt om wat reacties los te weken.

Maar aangezien hij opgenomen werd in het adviseursteam van Donald Trump en Trump $1.000 miljard wil investeren in infrastructuurwerken, zou het best wel eens kunnen dat er een nieuw bedrijf komt in de stal van Elon Musk: The Boring Company.

Musk bouwde eigenhandig een markt voor elektrische auto’s. Hij heeft met SpaceX een van de grootste private ruimtevaartbedrijven in handen en wil daarmee Mars koloniseren. Met SolarCity wil hij zonnepanelen bouwen die lijken op gewone dakpannen. En hij wil ervoor zorgen dat Artificiële Intelligentie onder controle blijft van de mensheid.

Elon Musk weet dus het een en ander over innovatie en transport, een tunnel graven zal dan ook nog wel lukken.

Bron: CNBC