Gisteren publiceerde Tesla Motors nabeurs de resultaten van het eerste kwartaal en deze resultaten waren beter dan verwacht. Maar het was vooral de bekendmaking van een ‘enorme verandering’ tijdens de conference call die de media super enthousiast maakte. De conference call van Elon Musk begon al met een knal. Jarenlang heeft Musk vastgehouden aan zijn doelstelling om tegen 2020 jaarlijks 500.000 auto’s te produceren. Maar het succes van het Model 3 zorgt ervoor dat hij zijn strategie moet aanpassen. Nu wil Musk die doelstelling al bereiken in het jaar … 2018. Tesla Motors ontving al zo’n 400.000 bestellingen voor het goedkopere Model 3. De kans wordt dus al groter dat mensen met een pre-order minder lang moeten wachten dan eerst voorzien. Vorig jaar lag de productie bij Tesla op het maximum van 50.000 en dit jaar verwacht Musk dat er zo’n 80.000 tot 90.000 auto’s van de band zullen rollen.

Tesla Motors moet nu groeien als producent

Maar 2018 wordt dus het jaar van de waarheid voor de populairste producent van elektrische auto’s ter wereld. De productie vervijfvoudigen de komende 2 jaren wordt dan ook de grootste uitdaging van Tesla ooit. Zo zei Elon Musk:

De productie vervijfvoudigen de komende 2 jaar wordt een enorme uitdaging en daar hebben we waarschijnlijk extra kapitaal voor nodig. Maar het is ons doel en we zullen hard werken om dat doel te bereiken.

Nog volgens de flamboyante CEO heeft Tesla het design en de technologie op orde, maar moet het bedrijf nu groeien als een producent. Hij heeft een bureau aan het einde van iedere productielijn en Musk zal er persoonlijk op toezien dat alles volgens plan verloopt. 500.000 auto’s produceren over 2 jaar is een ‘enorme verandering’ en de grootste uitdaging van Tesla tot nu toe.

Tesla’s Ludicrous mode

Via een tweet liet Elon Musk recent ook nog weten dat de ‘ludicrous mode’ ook als optie aanwezig zal zijn bij het goedkopere Model 3. Hierdoor trekt een Tesla op van 0 – 100 km/uur in 2,8 seconden. Bij andere modellen kost dergelijke optie $10.000 extra. Een standaard Model 3 heeft een acceleratie van 6 seconden om 100 km/uur te bereiken.