Elon Musk AI Cyborg

Miljardair en visionair Elon Musk heeft dagelijks te maken met de evolutie van artificiële intelligentie. Volgens de Tesla topman moet de mensen samenvloeien met computers, anders dreigen we nutteloos en irrelevant te worden. Mensen moeten evolueren naar een soort van cyborg om te overleven.

Computers communiceren aan een snelheid van 1 biljoen bits per seconde terwijl de mensheid op dit moment maximaal communiceert aan een snelheid van 10 bits per seconde, namelijk door te typen. Naarmate artificiële intelligentie evolueert, worden mensen dus minder relevant in de samenleving.

Op de World Government Summit in Dubai zei Musk dat biologische intelligentie meer moet samenwerken met digitale intelligentie. Enkel op die manier kan de mens overleven. Alles draait om snelheid, de snelheid waarmee we contact maken en de snelheid waarmee we dingen uitvoeren.

Artificiële Intelligentie aan de mens koppelen

Musk stelt voor dat de mens een nieuwe laag toevoegt aan zijn hersenen. Het brein moet als het ware verbonden worden met een computer. Zo zou de mens sneller en beter functioneren zodat het niet achterop geraakt bij de intelligentie en snelheid van computers.

Zo zei Musk:

Some high bandwidth interface to the brain will be something that helps achieve a symbiosis between human and machine intelligence and maybe solves the control problem and the usefulness problem.

Zelfrijdende auto’s als voorbeeld waarbij miljoenen jobs verdwijnen

Het meest tastbare van artificiële intelligentie is momenteel de evolutie van zelfrijdende auto’s. De Tesla CEO verwacht dat deze (r)evolutie zich veel sneller zal ontwikkelen dan de meeste mensen denken. Hierdoor gaan in de toekomst miljoenen jobs verdwijnen. 12% tot 15% van de globale arbeidsmarkt kan de komende 20 jaar zijn job verliezen door de opmars van artificiële intelligentie bij zelfrijdende auto’s.

Volgens Musk zijn zelfrijdende auto’s veel efficiënter en veiliger dan gewone auto’s. Doordat er zo veel banen op de tocht staan, ijvert hij voor een soort van basisinkomen. Wanneer technologie jobs overnemen, moet de overheid inspringen door middel van een basisinkomen voor iedereen.

Het proces van artificiële intelligentie gaat snel en de wereld is er niet op voorbereid. Wanneer de mens niet mee evolueert met deze technologie, zullen we nutteloos en irrelevant achterblijven, aldus de meest besproken visionair van deze tijd.

Bron: CNBC