Tesla SolarCity Een recente tweet van Elon Musk deed de wenkbrauwen van zijn volgers fronsen. Musk had het over een Masterplan voor zowel Tesla als Solarcity. Zoals bekend de is de CEO op een missie om fossiele brandstof te verbannen van deze aardbol. Het nieuwe plan is een aanpassing op een eerder strategisch plan uit 2006, toen Tesla het nog had over een autopiloot in auto’s. Een Tesla kenner, Jessica Caldwell, vergelijkt de twee strategische plannen als volgt: “Waar het eerste plan gericht was op de eerste stappen op de maan, gaat dit plan over het kolonialiseren van het heelal.” Zijn plan bevat de volgende vier hooflijnen:

  • Zonnepanelen op daken met geïntegreerde batterijopslag.
  • Doorontwikkeling van Tesla modellen, bedoeld voor alle segmenten in de markt.
  • Ontwikkelen van zelfrijdende techniek, die ’tien keer’ veiliger is dan ‘handmatig’ rijden.
  • Autodelen mogelijk maken voor Tesla-eigenaren.

Zonnepanelen

Musk wil met zonnepanelen batterijen kunnen opladen, die kunnen worden gebruikt om Tesla auto’s van energie te voorzien. Maar natuurlijk ook voor de rest van het huis. Deze service zou moeten kunnen worden bestuurd met behulp van een mobiele app.

Meer auto’s

Niet alleen gaat Musk meer modellen voor de consumentenmarkt bouwen, er komt ook een voertuig voor het openbaar vervoer. De plannen hiervoor worden momenteel gesmeed en volgend jaar zouden de eerste modellen kunnen worden gepresenteerd.

Verbeterde zelfrijdende techniek

Het is niet voor niets dat Elon Musk dit onderwerp in één van zijn strategisch punten noemt. Onlangs was er namelijk nog een dode te betreuren, die vertrouwde op een zelfrijdende Tesla. Musk is vastbesloten om zelfrijdende auto’s tot standaard te gaan maken.

Autodelen

Met dit punt wil Musk dat Tesla-eigenaren extra geld kunnen verdienen en tegelijkertijd wil hij het probleem van overcapaciteit aanpakken. Het is dus zo mogelijk om de kosten van een Tesla omlaag te krijgen op het moment dat je je auto niet gebruikt, bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Volgens Musk is het op deze manier voor bijna iedereen mogelijk om een Tesla te kopen, omdat de werkelijke kosten dramatisch in prijs zullen zakken.