solarcity

Het was een spannende week voor de CEO van Tesla, Elon Musk. De afgelopen week mochten de aandeelhouders van Tesla stemmen over de overname van SolarCity. Uiteindelijk heeft meer dan 85% van de aandeelhouders van Tesla de overname goedgekeurd. Als gevolg hiervan kan Elon Musk SolarCity aan het rijtje van Tesla gaan toevoegen. Tesla wil door middel van SolarCity maximaal inzetten op groene-energie.

De afgelopen weken zijn de twijfels over Tesla toegenomen als gevolg van de overwinning van Donald Trump. De aanstaande Amerikaanse president heeft al meerdere malen laten weten dat hij niet bepaald gecharmeerd is van groene-energie. Daarnaast kan er ook een einde komen aan de subsidies die verleend worden in het kader van hernieuwbare energie.

Elon Musk weet SolarCity in te lijven

Toch lijkt Elon Musk niet bepaald onder de indruk te zijn van de woorden van Trump. Hij liet onlangs weten dat groene-energie nog steeds de toekomst heeft en dat Donald Trump daar weinig aan kan veranderen. Vroeg of laat zal er namelijk een einde komen aan de fossiele brandstoffen.

tesla-grafiek

Tesla heeft met SolarCity in ieder geval een grote partij aan zich weten te binden. SolarCity is namelijk in Amerika de grootste aanbieder op het gebied van zonnepanelen. Door middel van SolarCity moet Tesla de energietransitie kunnen gaan versnellen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockCharts, is te zien dat het aandeel Tesla haast niet heeft gereageerd op het verschenen overnamenieuws.