Je hebt slechts 1 investering nodig! Echt stinkend rijk worden, in de vorm van kapitaal (en niet levensvreugde) kan je al bereiken door één opportuniteit te grijpen. Het enige dat je moet doen is al je geld investeren. Uiteraard zijn er risico’s aan verbonden, maar de risico’s die je neemt, wegen niet op tegen het rendement dat je ervoor terug krijgt. 

Stel: je opwaarts potentieel bedraagt zo’n 3% per jaar terwijl het neerwaarts risico onbeperkt is en je iedere dag alles kan verliezen. Zou jij die investering doen? Waarschijnlijk niet. En toch nemen miljoenen mensen iedere dag dat risico door te gaan werken voor iemand anders.

Wanneer je werkt voor iemand anders, krijg je misschien 3% opslag per jaar terwijl je iedere dag je werk kan verliezen door factoren buiten jouw controle. Werken voor iemand andders is dus een zeer slechte investering.

Wie dus echt stinkend rijk wil worden, moet voor zichzelf werken. Echt rijk worden gaat alleen door al je geld in je eigen bedrijf te investeren, dat zegt Jeff Hayden.

Echt rijk worden in financiële termen is het resultaat van investeren in jezelf en anderen, risico’s nemen, honderden dingen juist doen en 1 of 2 dingen écht, héél juist doen.

En het bewijs is er. Kijk eens naar de lijst met rijkste mensen ter wereld. Kijk eens rond in je eigen gemeente. Wie zijn er de rijkste mensen in jouw omgeving? Het zijn grotendeels allemaal ondernemers.

Hoe doe je dat, ondernemen?


Vraag eens aan een ondernemer naar zijn exit strategie, zijn omzet, zijn winst, … hij zal je er graag alles over vertellen. Maar vraag naar de tocht van zijn ondernemerschap en hij zal in geuren en kleuren uitleggen wat hij/zij bereikt heeft, hoe het voelt om ondernemer te zijn.

Ze zullen praten over hun opportuniteiten, uitdagingen, verantwoordelijkheden, hun missie, hun doel en het plezier dat ze hebben om iets te realiseren, samen met anderen. Ze zullen vertellen hoe het voelt om te groeien als mens en als bedrijf.

Ondernemers voelen zich vrij, ze gaan hun eigen weg, ze nemen hun eigen beslissingen, ze maken hun eigen fouten, ze maken ‘The Sky The Limit’.

De enige manier om écht stinkend rijk te worden, is je eigen weg gaan, je eigen bedrijf oprichten.

Dit betekent niet dat je direct alles overboord moet gooien wat je hebt, het kan ook beginnen als een project of een hobby.

Je kan iedere dag gaan werken, dan zijn je inkomsten gelimiteerd en het risico ongelimiteerd. Of je kiest voor vrijheid, controle, voldoening. Voor ondernemers is het risico ook ongelimiteerd, maar je krijgt er wel veel meer voor in de plaats én de inkomsten zijn óók ongelimiteerd.

Bron: Business Insider

Foto Credit: iStock