money-custom-event-app Japan wordt aanzien als het monetaire laboratorium van de wereld. Ondanks de torenhoge overheidsschuld kan de Japanse centrale bank monetaire stimulus doorvoeren die geen voorgaande kent. Dat nu Ben Bernanke, voormalig Fed-voorzitter en aanhanger van helikoptergeld, op bezoek komt, doet het ergste vermoeden. Japan is het land waar monetaire stimulus tot het uiterste gaat, helaas nog steeds zonder resultaat. Het land kampt nog steeds met deflatie, er is amper tot geen economische groei te bespeuren en de Nikkei staat 25% lager. Oplossing: meer van hetzelfde doen dat niet werkt. Ben Bernanke is als oud Federal Reserve voorzitter een graag geziene gast onder de aanhangers van de Keynesiaanse monetaire theorie. Maar hij heeft geen officiële bevoegdheid. Toch staat er een ontmoeting op het programma met de Japanse Premier Shinzo Abe en voorzitter van de Japanse centrale bank Haruhiko Kuroda. Officieel wil men het effect van negatieve rentevoeten en Brexit bespreken.

Helikoptergeld: de laatste strohalm?

Maar Ben Bernanke is ook de man van het ‘helikoptergeld’. Helikoptergeld betekent dat de centrale banken geld drukken en in plaats van naar de banken te sturen, rechtstreeks aan de bevolking geeft. De term werd het eerste gebruikt door econoom Milton Friedman maar Bernanke werd er bekend mee door een toespraak voor hij Fed-voorzitter werd. In officiële kringen wordt helikoptergeld ten stelligste ontkent. Maar dat was ook zo met negatieve rentevoeten… BoJ negatieve rentevoeten Negatieve rentevoeten waren voor de financiële markten al een dubbeltje op zijn kant, sinds de invoering staat heel het financiële kaartenhuis op wankele benen. Wordt helikoptergeld de druppel die de monetaire emmer doet overlopen? Bron: Zerohedge

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …