Tony Robbins is een expert op het gebied van persoonlijke financiën. Maar de self-made miljonair interviewde ook tientallen experts van Wall Street. De beste beleggers ter wereld lieten aan Robbins weten dat er een aandelencash aan komt. En ze gaven ook tips wat je dan moet doen.

Ten eerste, zegt Robbins, weet niemand wanneer de crash zal plaatsvinden. Maar dat er een komt, dat staat vast. De geschiedenis staat vol met aandelencrashes, gemiddeld om de 5 à 7 jaar. De huidige stierenmarkt duurt al 9 jaar. Dat er in de nabije toekomst een aandelencrash komt, mag dus niet verbazen.

Maar het is niet de crash waar beleggers zich zorgen om moeten maken, het is hun beleggingsstrategie.

Al 8 jaar zegt men dat deze stijging niet kan blijven duren. Sinds de verkiezing van Trump voorspelt men iedere dag een nieuwe aandelencrash en toch staat de aandelenmarkt sindsdien ruim 10% hoger, sinds 2009 al 250%.

Wat je moet doen, is beseffen dat er een aandelencrash komt, maar dat je niet weet wanneer.

De juiste strategie bij een aandelencrash

Wie een juiste beleggingsstrategie heeft, moet zich geen zorgen maken. Je moet beseffen dat een aandelencrash niet het einde is. Een aandelencrash duurt gemiddeld 1 à 1,5 jaar. Maar belangrijker, tot op heden werd een aandelencrash ALTIJD gevolgd door een nieuwe, langdurige periode van stijgende beurskoersen.

Je moet dus:

  • Geld beleggen in de aandelenmarkt voor de lange termijn
  • Regelmatig extra geld beleggen, vooral wanneer de koersen dalen
  • Een goede spreiding aan de dag leggen tussen verschillende activa
  • Niet bang zijn van een aandelencrash!

Iedere daling wordt gevolgd door een stijging. Wanneer je extra aandelen koopt tijdens de daling, zal de waarde van je portefeuille extra hard groeien bij de volgende stijging. Beleggers zoals Warren Buffett worden niet rijk wanneer de markten stijgen, ze bouwen hun rijkdom wanneer de markten dalen.

Voor wat extra inspiratie van Tony Robbins, kijk naar deze video …

Bron: Bloomberg

Foto Credit: iStock

Zo verdien je geld met beleggen in ALLE markten

Bij een dalende markt moet je je geld beschermen. In een stijgende markt moet je zorgen dat je de trein naar boven niet mist, en in een zijwaartse markt moet je je strategie aanpassen en heel actief gaan beleggen (hoog verkopen, laag kopen). In dit gratis e-boek leggen we uit hoe je moet beleggen >>