Groei aantal miljardairs

Terwijl de meeste analisten wakker liggen van de globale economie, laten de miljardairs van deze wereld het niet aan hun hart komen. De groep van miljardairs groeit lustig door en ze worden alleen maar rijker.

In 2015 kwamen er 6,4% nieuwe miljardairs bij volgens de Billionaire Census van Wealth X. Er waren eind vorig jaar 2.473 miljardairs. In totaal lag hun fortuin op $7.700 miljard.

Self-made vs Erfenis/Schenking

87% van de miljardairs op de lijst hebben hun fortuin zelf vergaard. Maar de groep van miljardairs die hun fortuin vergaarden door middel van een erfenis of schenking neemt sneller toe dan de self-made miljardairs. Dit komt omdat steeds meer baby boomers hun miljarden doorschuiven naar hun kinderen. 2/3 van de nieuwe miljardairs kregen hun centen van mama of papa.

Man vs Vrouw

Er is ook een groot verschil in het geslacht. 140 van de 148 nieuwe miljardairs is een man. Mannen hebben ook 88,6% van de $7.700 miljard in handen. Van de self-made miljardairs zijn er dubbel zoveel mannen als vrouwen. Maar steeds meer vrouwelijke miljardair gebruiken hun fortuin om te investeren voor de toekomst.

Azië vs het westen

Het aantal miljardairs nam het meeste toe in Azië. Hun fortuin groeide er ook het snelste. De 782 miljardairs in de Verenigde Staten hebben echter het grootste fortuin van alle werelddelen met een bankrekening van meer dan $3.000 miljard.