(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen staan een lagere opening te wachten. Futures op de S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

Oliemarkten eisten de aandacht op, nadat het oliekartel OPEC een dag eerder een akkoord op hoofdlijnen bereikte over het terugbrengen van de olieproductie. De markt toonde zich evenwel sceptisch over de plannen van het oliekartel.

Analisten van Goldman Sachs zeiden dat het opdrijven van de prijzen via een productievermindering zelfvernietigend werkt voor zogenaamde lage-kosten-producenten, omdat een hogere prijs een stimulans zou bieden voor producenten die tegen hogere kosten produceren om de productie te hervatten.

Grondstoffenspecialist Nitesh Shah van ETF Securities concludeerde dat het afdekken van de OPEC-productie op 33,0 miljoen vaten per dag weinig zal veranderen om marktevenwicht te bereiken, aangezien een groot deel van de olieproductie voor rekening komt van niet-OPEC landen.

Olie noteerde in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent op 46,92 dollar, terwijl een november-future Brent 0,6 procent goedkoper werd op 48,41 dollar.

De aandacht gaat donderdag ook weer uit naar toespraken van leden van de Federal Reserve waaronder voorzitter Janet Yellen.

Een uur voor opening werd bekend dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal met 1,4 procent is gegroeid. Dat was hoger dan de verwachte groei van 1,3 procent. Eerder werd over het tweede kwartaal een economische groei van 1,1 procent gemeld.

Tevens bleken de wekelijkse steunaanvragen te zijn gestegen. De wekelijkse uitkeringsaanvragen namen ten opzichte van de voorgaande week met 3.000 toe tot 254.000 aanvragen.

In Europa was sprake van een positief sentiment, met een winst van 0,4 procent voor de STOXX Europe 600 index. De Aziatische beurzen noteerden vanochtend ook hoger. De Japanse Nikkei 225 steeg 1,4 procent op 16.693,71 punten en de Chinese Shanghai Composite won 0,4 procent op 2.998,48 punten.  

De euro/dollar noteerde een half uur voor de openingsbel in Amerika op 1,1209. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1217 en bij de opening in Europa vanochtend kregen beleggers voor elke euro 1,1230 dollar.

Bedrijfsnieuws

ConAgra Foods heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst geboekt op een lagere omzet. “We blijven sterke vooruitgang boeken met het hervormen van onze portefeuille”, zei CEO Sean Connolly, doelend op de eerder aangekondigde opsplitsing van het bedrijf in twee aparte ondernemingen. In de handel voorbeurs steeg het aandeel met 2,0 procent.  

Philip Morris International verhoogde de outlook voor dit jaar. De sigarettenfabrikant rekent dit jaar op een winst van 4,53 tot 4,58 dollar per aandeel. Eerder ging het bedrijf uit van een winst per aandeel in 2016 van tussen de 4,45 en 4,55 dollar per aandeel. Het aandeel steeg voorbeurs fractioneel.

PepsiCo maakte resultaten over zijn derde kwartaal bekend. De winst bleek te zijn gestegen, ondanks een fractioneel lagere omzet. “We zijn tevreden met onze resultaten in het derde kwartaal en in het hele jaar tot nu toe”, zei CEO Indra Nooyi. “Op basis hiervan en de outlook voor het vierde kwartaal, verhogen we onze outlook voor de verwachte groei van de winst per aandeel bij constante wisselkoersen in heel het jaar.” Het aandeel steeg voorbeurs met 2,5 procent.

McDonald’s verhoogde zijn kwartaaldividend met 6 procent naar 94 dollarcent per aandeel. De koers steeg met 0,1 procent. 

Slotstanden 

Bij de slotbel noteerde de Dow Jones index woensdag 0,6 procent hoger op 18.339,24 punten, stond de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent hoger op 2.171,37 punten en won technologiebeurs Nasdaq 0,2 procent op 5.318,55 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.