china-zeepbel2

De Chinese vastgoedzeepbel heeft zich de afgelopen maanden ontwikkeld tot een ‘hot item’. Diverse economen hebben de afgelopen tijd laten weten dat de Chinese economie de gevaren kan gaan ondervinden van deze zeepbel, en ook de Chinese regering lijkt het gevaar van deze ‘bubble’ te hebben ontdekt.

De Chinese regering heeft namelijk een beleid in gang gezet die er in 14 steden voor moet gaan zorgen dat leners minder risico nemen. Daarbij moeten banken geen hypotheken verstrekken aan mensen die het zich eigenlijk niet kunnen veroorloven.

Chinese overheid is zich bewust van de vastgoedzeepbel

Gs-uitstroom

Dat de Chinese vastgoedsector toe is aan een ‘rustperiode’, kunnen we onder andere op de bovenstaande staafgrafiek terugzien. Zakenbank Citigroup liet weten dat de transacties in vier snelgroeiende Chinese steden in een jaar tijd zijn verdubbeld.

Uiteraard weet niemand wanneer een zeepbel tot uitbarsting komt, maar we weten wel dat een uiteenspatting de nodige schade kan aanrichten. Laten we hopen dat de Chinese regering dit enorm grote probleem onder controle heeft.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>