vijf euros

De financiële markten volgen de Franse presidentsverkiezingen op de voet. In een debat gisterenavond moest Marine Le Pen volgens de polls haar meerdere erkennen in Emmanuel Macron. Dit was bijzonder pijnlijk voor Le Pen omdat het voornamelijk over immigratie ging. Deze ‘nederlaag’ voor Le Pen deed beleggers wat meer ademhalen. De vrees voor een Frexit verdwijnt eventjes waarop de euro in waarde steeg.

Volgens de polls was Macron de winnaar van het debat (29%), Melenchon eindigde volgens de publieke opinie 2e (20%) terwijl Marine Le Pen de 3e plaats deelde met omstreden kandidaat Fillon (19%).

Er volgen nog 2 debatten, maar beleggers waren alvast opgelucht. Na de bekendmaking van de polls steeg de euro opnieuw tot het hoogste niveau in meer dan een maand.

euro

Volgens Andrew Sheet van Morgan Stanley Londen kan de euro nog veel meer stijgen wanneer de kansen van Marine Le Pen verder afnemen:

When you consider how many people have been worried about this election and how cheap the euro is, if that risk were to go away then there’s the potential for money to flow into Europe. That would be another form of volatility. There’s always a risk of large moves when valuations are extreme — and the euro is quite cheap.”

Geen pariteit voor de euro

Ook de analisten van Slim Beleggen Trading zien momenteel nog meer stijgingspotentieel voor de Europese eenheidsmunt…

Nog een korte update over de euro. Want een kleine maand geleden, schreven we u al in een mailing, dat wij steeds positiever begonnen te worden op de euro. Een goede keuze, want onze positie staat in het Trading Rapport nu op een mooi winstje, en grafiektechnisch, ziet alles er erg interessant uit.

euro

Hier ziet u bijvoorbeeld de weekgrafiek van de euro, waarbij duidelijk te zien valt dat de euro bij een doorbraak, best wat opwaartse ruimte gaat krijgen, terwijl er een leger aan slimme mensen heeft lopen roepen dat de pariteit met de dollar heel snel in zicht zou komen.

Dat kan natuurlijk nog steeds, maar met deze grafiek, mag duidelijk zijn dat wij meer kansen zien naar de bovenkant toe dan andersom.

Bronnen: Zerohedge + Trading Rapport