pond-britse

Zakenbank Morgan Stanley is er heilig van overtuigd dat het Britse pond zich zal gaan herstellen. De analisten van de zakenbank zijn er zelfs van overtuigd dat de geplaagde valutamunt zal terugkeren op het niveau van voor het EU-referendum.

Gezien de huidige koers van het pond zou dat een flinke stijging betekenen. Volgens Morgan Stanley is het pond op dit moment de meest ondergewaardeerde valuta die er te vinden is. Het team met analisten rekent op een groot herstel voor het einde van het jaar 2018.

Morgan Stanley is enthousiast over het pond

Volgens Morgan Stanley is het pond ten opzichte van de dollar op dit moment meer dan 15% ondergewaardeerd. De zakenbank is er daarnaast van overtuigd dat de Brexit-risico’s inmiddels al ruim in de koers verwerkt zitten. Ook rekent de bank niet op dramatische gevolgen voor de munt op het moment dat de onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zullen gaan plaatsvinden.

morgan stanley - pond

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat het pond nog een flinke weg te gaan heeft om weer op het oude niveau van voor het referendum terug te komen. Morgan Stanley rekent op een kleine stijging in dit beursjaar, maar het grootste herstel moet volgend jaar gaan plaatsvinden. Morgan Stanley is in ieder geval de meest optimistische zakenbank als het gaat om de toekomst van het pond.