Europese dividendfondsen

De afgelopen week hadden we te maken met de grootste stroom aan kapitaal richting Europese aandelen in meer dan een jaar tijd. Steeds meer beleggers beginnen in te zien dat heel wat Europese aandelen toch wel erg interessant geprijsd zijn op dit moment. Daarentegen neemt het vertrouwen in de Amerikaanse aandelenmarkt af.

Volgens data die afkomstig is van Bank of America Merrill Lynch vloeide er de afgelopen week ruim 1,5 miljard dollar richting de Europese aandelenmarkten. Daarentegen werd er 1,9 miljard dollar uit de Amerikaanse aandelenmarkt getrokken. Het is dus duidelijk dat de meeste beleggers een belegging in de Europese markt verkiezen boven de Amerikaanse markt.

Europese aandelen beschikken over voldoende potentieel

europese-aandelen-hot

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de enorme instroom aan kapitaal in beeld gebracht. Volgens Geoffroy Goenen, strateeg bij Candriam Investors Group, zijn Europese aandelen – in verhouding tot Amerikaanse aandelen – nog nooit zo gunstig gewaardeerd geweest.

Daarnaast laat Goenen weten dat Europese aandelen nog beschikken over voldoende groeipotentieel. De Europese economie trekt immers aan en ook het algemene prijspeil zit voor het eerst sinds lange tijd weer in de lift. Daarnaast kan de rust in Europa terugkeren als later dit jaar in Duitsland en Frankrijk de verkiezingen goed uitvallen.