(ABM FN-Dow Jones) De cijfers van Philips Lighting ogen op het eerste gezicht wellicht meevallend, maar de details zijn weerbarstiger. Dit meldden analisten van Morgan Stanley vrijdag naar aanleiding van de kwartaalrapportage van het bedrijf uit Eindhoven.

De marktvorsers tekenden aan dat het beter dan verwachte aangepaste EBITA-resultaat vooral te danken was aan eenmalige posten, onder meer dankzij de opbrengst van de verkoop van onroerend goed, en door voordelen op het vlak van wisselkoerseffecten. Exclusief deze meevallers kwam het operationeel resultaat onder de verwachting uit.

De analisten merkten verder op dat de autonome omzetdaling van 1,8 procent steviger was dan de verwachte daling van 0,9 procent uit de analistenconsensus.

Het 28 procent hogere nettoresultaat van 73 miljoen euro is behalve aan de eenmalige posten ook nog eens te danken aan belastingmeevallers, tekende Morgan Stanley aan.

De analisten merkten tenslotte op dat de onderliggende vrije kasstroom in het eerste halfjaar ten opzichte van een jaar geleden 34 miljoen euro negatiever uitviel.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen als advies met een koersdoel van 30,00 euro op Philips Lighting. Kort na opening beurs noteerde het aandeel op een rood Damrak 5,8 procent lager op 31,72 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.