Beleggen in goud

Robert McEwen is een van ’s werelds beste goudexperts. In het verleden creëerde hij al eens een miljardenbedrijf in de goudsector. Hij ziet de goudprijs tegen het einde van het jaar richting $1.900 gaan … en daarna nog veel hoger.

Onzekerheid rond globale valuta en de overheidsschulden zullen ervoor zorgen dat de goudprijs tegen eind 2016 tussen $1.700 en $1.900 zal noteren, zegt McEwen. De negatieve rentevoeten liggen aan de basis van deze onzekerheid.

Op deze tabel is al te zien dat de goudprijs in ALLE valuta in het groen staat dit jaar.

Goud hoger alle valuta

Goud is een munt waar geen verplichtingen aan vast hangen, er staan geen schulden tegenover’, gaat McEwen verder. Het is al eeuwenlang een veilige haven. Het argument dat goud niets opbrengt en alleen maar geld kost, gaat nu niet meer op. Cash geld kost nu ook geld door de negatieve rentevoeten.

Meer redenen om goud te kopen

McEwen zelf gelooft sterk in een hogere goudprijs. Als CEO van McEwen Mining krijgt hij een salaris van $1 en geen bonussen. Zijn vergoeding moet dus komen van een stijgende aandelenkoers die gepaard gaat met een hogere goudprijs.

In het verleden gaf McEwen al een langetermijndoelstelling van $5.000 voor goud. Hij blijft nog steeds bij die stelling. De redenen om angstig te zijn (en dus om goud te kopen ter bescherming), liggen veel hoger dan in het verleden. Er zijn nu ook veel meer mensen actief op de goudmarkt.

Op een gegeven moment zal er een aanleiding komen waardoor de goudprijs omhoog zal schieten, zoals de Amerikaanse presidentsverkiezingen bijvoorbeeld. Al maakt het volgens McEwen niet uit wie wint, beide kandidaten zijn goed voor een hogere goudprijs.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER