(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen. De Dow Jones index futures staan 0,4 procent hoger, evenals die voor de Nasdaq 100 index. 

Hiermee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten voort te gaan bouwen op de winsten die woensdag ontstonden nadat de Federal Reserve met zijn rentebesluit naar buiten kwam.

“Dat er geen verandering in het Amerikaanse rentebeleid werd doorgevoerd was voor aandelenmarkten zeker iets om positief over te zijn”, zei Jamieson Blake, retail sales manager bij ADS Securities. Een laag rente-klimaat heeft aandelen en andere risicovolle activa jarenlang een steun in de rug gegeven.

“Wel lijkt dit positieve aspect volledig te zijn ingeprijsd in de slotkoers van gisteren, waardoor Wall Street de handelssessie donderdag weinig veranderd lijkt te gaan starten,” voege Blake toe.

“De uitdaging is om het monetaire beleid aan te passen voordat inflatiedruk ontstaat”, zei Blake. “Met dit in gedachten moeten we ervan uitgaan dat slechts relatief minder belangrijke publicaties, zoals de bestaande huizenverkopen, enorm onder de aandacht zullen blijven staan”.

Op macro-economisch vlak ging de aandacht donderdag uit naar de wekelijkse steunaanvragen die in de week eindigend op 17 september onverwacht daalden.

De wekelijkse uitkeringsaanvragen namen ten opzichte van de voorgaande week met 8.000 af tot 252.000 aanvragen. De steunaanvragen noteren nu al 81 weken op rij onder het niveau van 300.000. Dit is sinds 1970 niet meer gebeurd.

Verwacht werd dat de steunaanvragen ongewijzigd zouden blijven ten opzichte van een week eerder.

Bestaande woningverkopen en leidende indicatoren verschijnen na de openingsgong.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 2,2 procent op 46,33 dollar, terwijl een november-future Brent 1,8 procent duurder werd op 47,67 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1246. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1182 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1187 op de borden.

Bedrijfsnieuws 

Bed Bath & Beyond lijkt negatief in de aandacht te komen te staan, nadat de retailer woensdag nabeurs zijn aandeel zag dalen na met de kwartaalresultaten niet aan de verwachting te hebben voldaan.

Berenberg heeft het koersdoel op Applied Materials verhoogd van 30,00 naar 35,00 dollar met een ongewijzigd koopadvies. Dit bleek donderdag, een dag nadat Applied Materials zijn beleggersdag hield, uit een rapport van Berenberg analist Tammy Qiu.

De analist is van mening dat de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie een geleidelijke groei zal blijven doormaken in de komende jaren tot boven de 2,80 dollar aan winst per aandeel die is ingeschat voor 2019.

Red Hat steeg nagenoeg 6 procent in de handel voorbeurs, nadat de kwartaalwinst en de outlook van het softwareconcern de verwachtingen overtroffen.

Slotstanden 

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten, nadat de Federal Reserve conform verwachting de rente ongewijzigd liet.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,1 procent naar 2.163,12 punten, de Dow Jones index won 0,9 procent op 18.293,70 punten en de Nasdaq sloot 1,0 procent in de plus op 5.295,18 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.