Faraday Future FF91

Faraday Future is de mysterieuze technologie startup die Tesla Motors het vuur aan de schenen wil leggen. Gisteren lanceerde het bedrijf, dat gefinancierd wordt door een Chinese mecenas, zijn eerste concept car. En de eerlijkheid gebied om te zeggen dat de FF91 SUV concept car er bijzonder goed uit ziet.

Na deze voorstelling zullen ze bij Tesla alvast iets nerveuzer rondlopen.

De FFZERO1 concept car van Faraday Future zag er al bijzonder cool uit. Daar werd nu een FF91 SUV uit gebouwd. En de auto is niet alleen cool aan de buitenkant, ook de binnenkant is indrukwekkend.

Zo maakt Faraday Future gebruik van een ‘Variable Platform Architecture (VPA)’. Dit is een soort skateboard-chasis waarop FF verschillende modellen kan bouwen.

Daarbovenop maakt Faraday Future gebruik van een serie batterijen in plaats van 1 batterij. Hierdoor kan het veel gemakkelijker batterijen vervangen én kan het heel gemakkelijk verschillende categorieën aanbieden.

via GIPHY

Faraday Future is sneller dan Tesla

Met het maximaal aantal batterijen haalt de auto een capaciteit van 1.050 paardenkracht. Hiermee kan de auto optrekken van 0 tot 100 km/u in 2,39 seconden volgens Faraday Future. Dit is sneller dan Tesla dat optrekt in 2,40 seconden.

Ten slotte heeft de elektrische auto van Faraday Future 3 mogelijkheden om de motor te plaatsen. Zo kan je kiezen voor een voorwiel-, achterwiel-, of all-wheelaandrijving.

24109531729_241896de51_k

De zetel voor de chauffeur werd geplaats in een hoek van 45 graden. Dit is volgens NASA de meest ideale houding voor bloedcirculatie. Er is zelfs een Halo Safety System met geïntegreerde helm en hoofd- en neksteun plus toevoer van water en lucht.

Is dit het geheime concept van Apple?

Het besturingssysteem is verbonden met de smartphone. De smartphone is het centrum van de besturing, zowel in als buiten de auto. Via de smartphone kan je zo ook de auto ‘roepen’ zodat hij zelfstandig naar jou komt gereden.

Faraday Future gaf geen indicatie voor de prijs, maar het bedrijf verwacht wel dat de auto begin 2018 in productie kan gaan. Via de website kan je alvast een prioritaire reservatie maken voor een voorschot van $5.000.

Op Mashable stond ten slotte nog deze opmerking te lezen:

Het is bijzonder interessant om te zien hoe een startup zo snel een topteam en design kon samenstellen en zo snel een game-changing concept car kon creëren. Tenzij … Faraday Future een dekmantel is voor de langverwachte elektrische auto van Apple?

Bronnen: Mashable + Business Insider