Kernraket

Zoals u wellicht weet, volgen we niet enkel edelmetalen: we volgen het brede grondstoffencomplex. En hebben altijd een boontje voor de afgestrafte, achtergebleven activa. Vast abonnees van het Grondstoffen Rapport weten dat uranium al enige tijd op het verlanglijstje staat. Een grondstof die, net zoals goud, jaren in een diepe depressie zat. Maar ook hier keerde het tij, toen Trump zeker was van de zege…

Meer nog, uranium staat met stip op nummer 1 in 2017.

Uranium vs goud vs aandelen

De bovenstaande staafgrafiek laat het prijsgeweld van uranium goed zien. Met +21% verpulvert uranium menig beursrecord!

Dit belooft veel goeds voor beleggers in uranium, voor de rest van 2017.

We zouden niet verbaasd zijn als uraniumaandelen het beter zouden kunnen gaan doen dan goudmijnaandelen in de eerste helft van 2016. En dat was al een ongeziene rally, van circa 150%.

Uraniumaandelen kunnen het nog beter gaan doen. Want als we iets hebben geleerd uit het verleden over uranium, dan is het wel dat dit de meeste volatiele grondstof is die er bestaat.

We herinneren nog eens aan de periode van 2004 tot 2007. De prijs van uranium ging toen van 7 USD/pond naar 140 USD/pond. Een verTWINTIGvoudiging, op enkele jaren.

Uranium

Dit is exact wat uranium kan doen. De rendementen zijn nergens zo hoog, als uraniumaandelen losbarsten. Of dit segment ook daadwerkelijk voor zo’n nieuwe bullmarket staat, moeten we nog afwachten, maar in ieder geval staan alle sterren momenteel op één rij.

De nieuwe president van de VS past perfect bij het plaatje van uranium, en wel voor de volgende redenen:

  • Uranium is op de eerste plaats een energiegrondstof. Trump is grote voorstander om fossiele brandstoffen een grotere rol te laten spelen.
  • Uranium is ‘by far’ de goedkoopste elektriciteitsopwekker.
  • Uranium is ook de grondstof voor nucleaire wapens. Trump liet nog vrij recent weten het nucleaire wapenprogramma nieuw leven in te blazen.

Uranium werkt als een magneet op (stijgende) inflatieverwachtingen. Door de kleine markt is de prijs hypergevoelig aan iedere economische opstoot. En Trump wil met groot geschut te werk gaan.

Uranium is bovendien een ‘kleine’ grondstof. Er bestaan wereldwijd maar enkele depots. De meeste toevoer ligt vast voor de komende jaren. Iedere extra vraag, kan meteen prijsexplosies veroorzaken.

Zoals gezegd, zo’n tien jaar geleden was het wekelijks, soms dagelijks aan de orde dat uranium omhoog schoot. En we hebben een sterk vermoeden dat we opnieuw voor een vergelijkbare explosieve periode staan.

In het Grondstoffen Rapport hebben onze grondstofexperts, via doorgedreven selectieprocedures, de beste beursgenoteerde uraniumbedrijven opgelijst.

Want geloof ons, er zit heel wat troep in deze markt. De jarenlange berenmarkt heeft heel wat slachtoffers gemaakt, die je gewoonweg niet meer moet kopen. Maar dit geeft ruimte aan de kwaliteitsaandelen in de uraniumsector om straks dubbel zo hard te gaan.

Met Trump aan de macht, weet u wat u te doen staat…

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>