Warren Buffett Bill Gates

De zon schijnt voor deze sector. Wie dacht dat het tijdperk van groene energie al voorbij was met de intrede van Donald Trump in het Witte Huis, heeft het verkeerd. De wereld heeft meer dan ooit hernieuwbare energie nodig. Miljardairs als Warren Buffett, Bill Gates en Jack Ma hebben dit duidelijk begrepen. De toekomst ziet er nog steeds groen uit, net zoals de kleur van de dollar.

Donald Trump gelooft niet in klimaatverandering en zijn cabinet zit vol met old-school aanhangers van fossiele grondstoffen. Toch is het verkeerd om de opmars van groene energie af te schrijven. Bedrijven die investeren in groene energie presteren beter op de aandelenmarkt, en dat zal niet snel veranderen.

Bill Gates, Mark Zuckerberg (Facebook), Jeff Bezos (Amazon), Jack Ma (Alibaba) en andere techneuten kondigden recent een investeringsfonds van $1 miljard aan voor groene energie. Warren Buffett investeert in wind- en zonne-energie, inclusief het grootste project voor zonne-energie ter wereld. 84 grote bedrijven hebben al beloofd om hun energievoorziening 100% groen te maken.

Groei hernieuwbarre energie

De Europese Unie kondigde afgelopen november aan dat alle pensioenfondsen moeten beleggen in hernieuwbare energie. Deze fondsen vertegenwoordigen meer dan €3.000 miljard.

Een groen imago is hip

Bedrijven en (lokale) overheden blijven inzetten op een groenere energievoorziening. De reden is simpel: de klanten verwachten dat. De meeste mensen erkennen wél de klimaatverandering en verwachten dat bedrijven en overheden daar iets aan doen. Bedrijven die daar niet aan meedoen, zullen klanten verliezen.

50% van de nieuwe energie die wordt opgewekt, komt van hernieuwbare bronnen. Wind- en zonne-energie kunnen concurreren met aardgas en steenkool. De sector zal nog lang een mooie groei kunnen voorleggen. Momenteel verbruikt de planeet 1,6 keer zijn reserves. Aan dit tempo heeft de aarde tegen 2050 meer dan 3 keer zijn reserves nodig.

Beleggen duurt langer dan 4 jaar

Bedrijven die langdurige en hernieuwbare oplossingen aanbieden, zullen het meeste profiteren van deze trend. Langetermijnbeleggers zoals Warren Buffett en Bill Gates kijken verder dan een 4-jarige ambtstermijn van Donald Trump en positioneren zich daarnaar.

Terwijl sommige politici nog twijfelen aan de opwarming van de aarde, nemen beleggers – zoals gewoonlijk – het voortouw. Waar de politiek stilstaat, ziet de financiële markt opportuniteiten. Beleggers die niet op de hernieuwbare trein zitten, zullen de rit van hun leven missen.

Bron: CNBC

Foto: Brad Quick | CNBC (via Yahoo Finance)